Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha youtube-on a csatornámba...

Ha youtube-on a csatornámba írtam egy bejegyzést, ami elég keserédes hangvételű, a youtube olvassa?

Figyelt kérdés

Tehát elegem van abból, hogy 2-3 órán keresztül töltögetem fel a videókat, erre megkapom a jogsértést, tehát se videóklippet, se tv-műsorokat, filmrészleteket, és teljes filmeket sem tölthetek fel, és még a saját rögzítésű videóm alá sem tehetek be zenét! Bemásolom, mit is merészkedtem írni:

Köszönöm e dinamikus szolgáltatásnak, hogy jóformán semmilyen videót nem tölthetek fel. Ez azt jelenti, hogy sem zenei videóklippketet, Tv-műsorokat, tehetségkutatókat, filmrészleteket, kandikamerás részleteket, de még a nyaralásról készített videó összeállítás alá sem tehetem be az általam kedvelt együttes dalait, amivel úgy vélem, kimerítik a pofátlanság határát! Ha csak olyan kisfilmeket lehetne feltenni, amit én saját magam rögzítek és még véletlenül sem szerepel benne olyan anyag, mint pl.: zene, ami más tulajdonában áll, senki sem lenne rá kíváncsi! Ezzel párhuzamosan azonban a youtube-ra is ki lehetne tenni a táblát, hogy bukott! Véleményemet az egész szolgáltatásról egy köpéssel kifejezhetném! Szerencsére a youtube ingyenes, vagyis pontosan annyiba kerül, amennyit ér! Üdv!

2012. dec. 23. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem valószínű. Ha el is olvassák, akkor sem lesz semmi. Főleg amiatt hogy nincs jogalapja a panaszodnak.

Nem írtad hány éves vagy, de ezek szerint nem biztos hogy tudod mit jelent pénzt keresni és a munkából megélni. Aki a zenét csinálja az a jogtulajdonos, és neki abból van bevétele hogy fizetnek a művéért (abba ne menjünk bele hogy ki és mennyire érdemli meg). Amíg te ingyen használod fel, addig lopást követsz el, a neten való megosztással pedig bűncselekményt. Ha nem akarod hogy felelősségre vonjanak, helyetted a Youtube ingyen eltávolítja a tartalmat. Anélkül rád bízva egy szerzői jogi perben kellene megmagyarázni, hogy te miért más munkájából akarsz elismerést és esetleg bevételt (azt mondjuk már nem lehet) szerezni. A Youtube úgy működik, hogy mindenki a saját tartalmát oszthatja meg, és másét nem. Abba se menjünk bele hogy mégis mások miért tölthetik fel törlés nélkül, mert őket is idővel eléri a rendszer és a videóikat törlik.

2012. dec. 23. 10:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Egyértelmű, és teljesen elfogadom a véleményed! Bár nem értem, hogy az mégis hogyan lehetséges, hogy rengeteg film, zene és még sorolhatnám, van fent a youtubon? Akkor ne legyen diszkrimináció, minden jogsértő videót töröljenek! De akkor tényleg ki lehetne tenni a bukott táblát a youtube-ra, ugyan is senki sem lenne kíváncsi, a maradék videóra!
2012. dec. 23. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, ezért mondtam hogy nem érdemes párhuzamot vonni másokkal. Most éppen téged ért ilyen hátrány, máskor másokat. Annyi videó van, hogy nehéz lépést tartani a korábban felkerült sok millió másik jogsértő eltávolításával a rendszernek, így nem látszik annyira hogy törölnek. Pedig igen, nekem van 6 éves lejátszási listám aminek tartalma folyamatosan csökken, ahogy eltávolítják a tiltott tartalmakat.

Ugyanakkor a jogtulajdonosok és kiadók leszerződnek az oldallal, hogy ők szabadon meg tudják osztani a saját műveiket, amiket a rendszer nem töröl, így pótlás is történik.

Mióta pedig a saját tartalommal pénzt is lehet keresni, nem hanyatlik az oldal, hanem még jobban erősödik az a hozzáállás, hogy tényleg önálló művek legyenek fent.

You = te, Tube = cső/csatorna, azaz a te saját csatornád és szócsöved lehet az oldal ha megfelelően használod. Nem másé, ezért sem lehet más munkáját terjeszteni.

2012. dec. 23. 11:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazad van...de azért bosszant a dolog, hogy azért teszem fel a filmeket, hogy mások is megtekinthessék, ebből nekem semmilyen hasznom nem származik, csak időveszteség, ezen húztam fel magam.

Köszönöm a normális válaszokat! :)

2012. dec. 23. 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!