"Garantált Sávszélesség" - Technikai háttér vagy egyszerű lehúzás? Tovább.
Ezzel bebiztosítják magukat, hogy ha az adott körzetedben épp egyszerre akarna mindenki teljes sávszélességgel letölteni, akkor joggal panaszkodhatnál, ha csökken e sávszél, amiből perek ezrei keletkezhetnének... pont ezért bevállalják azt, hogy x a garantált és y a tényleges.
Gondold csak végig... az autóban is pl. 220-ig van a kilóméteróra, ám 170-nél többet max lejtőn lehet kihozni belőle., az autót mégis 200km/h max sebességgel adják el. Kb. ez is hasonló helyzet. Mossák kezeiket.
Nekem a kábeles 30M is csak 23 volt. Ugyanez wifiről használva már csak 17.
Beleszámolják a vezeték túlzott hosszát, a gép pufferelési beállításainak rossz állapotát és arra mondanak egy garantáltat.
Nálam pl. mobil net van. A szerződésben 0,01MB-onként számolják az adatforgalmat, ám mivel fillérek már évek óta nem léteznek, így én is át vagyok verve és a tényleges levont összeg 0,01-1MB között 5 Ft, 1,00001-től újabb 5 Ft. Csak ők ezt szebben fogalmazták meg és a kerekítési szabályokra hivatkoznak.
Minden szolgáltató átver, ahol tud, ebből élnek!!!
A dolog nem így működik (technikai oldalról)
Hallottál egyidejűségről?
Ha otthon minden fogyasztót bekapcsolsz, akkor lehet lecsap az automata. De mikor is szoktál egyszerre mindent bekapcsolni?
Itt is így van, ha az összes előfizető egyszerre van felkapcsolódva és használná a max. előfizetett sebességet, az nem menne, mert technikailag nincs annyi a szolgáltatónak, csak harmada vagy még kevesebb.
De mekkora valószínűsége van az ÖSSZES előfizető egyidejű csatlakozásának és ugyanakkor ÖSSZES igénybe is venné a neki mondott MAXIMUMOT. Mert ha böngészik 10 másodpercet tölt gyorsan, 1 percig olvas, akkor nincs forgalom...
Ha maximumon tölt is, akkor is átlagban csak a hatoda az átlaga. És ez így működik....
Ha többet szeretnél fizess többet. Ez mindenütt erről szól. Nem jellemző, hogy a szolgáltatók direkt korlátoznák a hálózatot, hogy csak a garantált körül mozogjon a sávszélesség.
Hálózat felépítéstől és az előfizetők kiosztásától függ, hogy ha 8-asra választ akkor mi történik. Ha a szolgáltat a 8-asok számára teljesen elkülöníti a sávot, és sokan vagytok, akkor lehet, hogy az átlag tényle 4-5 körül mozog. Ha egyben kezel minden előfizetőt és csak a sávot korlátozza, akkor valszeg meglenne a 8 megabited, mert eddig is megvolt.
Előtte 8Mb-es volt ami jobb esetben 6Mb-et ért el. Ezért fura, hogy most 15-ös meg tud jönni 7-8-al.
ADSL de Wifin megy nekem is viszont nem érzékelek sebességcsökkenést. Ugyan úgy megy direkt csazlakozással mint wifin. Amikor kéri a telefonos szakember ki tudnék futni a világból. :D A belső hálózat 300Mb/sec amiből eddig úgy 50-60Mb/s-esnek számoltam max, amikor fájlokat másoltam a másik gépre. Ebbe bőven belefér a net.
Az a gond, hogy így is lemegy a sávszél 1-2Mb/s-re és roppant idegölő hogy 7-8ezret fizetek 15Mb-ért és egy hölye youtube videót nem tudok megnézni. Pedig én nem torrentezem, nem lopják a netem (WPA/WPA2 + MAC szűrés) a többi gép nem megy és mégis.
Gondolkodom a váltáson de vajon nem e csödörből vödöbe effektus lesz belőle.
Btel-en gondolkodom. Vélemény? Térség: Tapolca 8300
Természetesen köszönöm a válaszotokat! :)
Ne keverjünk dolgokat.
Azért a sebesség nem csak a szolgáltató által adott (fizetett) maximumról szól.
Nekem általában a maximummal jön, igaz 3Mb-es a csomag(Ez kb. 320Msec).
De van olyan, hogy tényleg messziről, vagy terhelt szerverről töltök és nem több mint 30-al jön. És nem a szolgáltató korlátozza! Nem tehet róla, nem tud róla!
Hogyne tudna róla! Sokszor szóltam már érte. 2Km-re vagyok a központól. A szomszéd utcában megy 20Mb-el de a mi házunkban nem? 100 család lakik majdnem 1 panelban. Tudnak róla, elavult a rendszer is szerintem. De a szerződésbe olcsóbb beírni pár sort pluszba, hogy ennyit tudnak garantálni. De 500kb/s többel jön mint a garantált minimum, így egy szót sem szólhatok. De a csekk TELJES sávszél árát tartalmazza! Amennyit túlfizetett ez a tömb éveken keresztül minimum 600 családdal abból foghatnák magukat és felújíthatnánk ezt a hálózatot. Telekom terület és ők itt sz*arnak bele úgy látszik.
Olyanon filózom, hogy egy ismerősömnél előfizetek egy izmosabb netre, megegyezünk a haviban és odaadom neki az AP-met ami átlövi a netet hozzám. Párszáz méter. Vagy kihúzok egy UTP-t. :D
Budapest: *****
Székesfehérvár: *****
Nyomtam 2 tesztet az előbb. 3 gép megy egy Safari-ban facebook-oló és egy amin jelenleg semmi olyan nem fut és az enyém egy safari-val.
15/1-nek kellene lennie ha jól emléxem a feltöltésre. De lehet hogy 15/5.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ja! Látom...
Csinálj egy tesztet éjfélkor vagy utána, kiváncsi lennék..
A csekken lévő összeg a szerződés szerinti 15max/1minimumot tartalmazza.
Ha ez a szerződés nem tetszik, ne írd alá, ne fizess. Nem tudok mit mondani, válts szolgáltatót.
De ha azt hiszed, van olyan, amelyik mindig a maximummal jön, azt hiszem tévedsz! Nem olyan rossz a Tied, de tudod!
VÁLTS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!