Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha online nézek filmet, az...

Ha online nézek filmet, az torrentezésnek számít?

Figyelt kérdés
Koliban vagyok, itt eléggé nem szabad torrentezni, viszont kicsit számítógépes analfabéta is vagyok, úgyhogy nem nagyon tudom mi az..
2012. nov. 13. 21:57
 1/10 anonim válasza:
Nem, mert nem töltesz vissza, csak lefelé streamelsz. Az meg legális.
2012. nov. 13. 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem. A torrentezés egy letöltési forma, nincs is köze a böngészőben történő http-letöltéshez.

Ha nem lehet torrentezni az valószínűleg nem csak szóbeli figyelmeztetés, hanem konkrétan le is van tiltva, így ha az online nézés torrentezés lenne, akkor el sem indulni.

2012. nov. 13. 22:02
 3/10 Komplikato ***** válasza:
100%

Nyilván a torrentezés önmagában nem illegális, de egy hálózatban tilthatják, hiszen elveszi mások sávszéllességét.

Ha az online filmnézést NEM torrent alapú streamen nézed, akkor nem lesz gond.

2012. nov. 13. 22:15
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!:)
2012. nov. 13. 22:20
 5/10 anonim ***** válasza:
@22:15 Már pedig nagy valószínűséggel nem torrent alapú amit néz. (Konkrétan egyet sem láttam ilyet, ettől még létezhet.)
2012. nov. 13. 22:22
 6/10 anonim válasza:
Csak akkor számít torrentnek, ha az online filmet jdownloader-el szeded le a gépre.
2012. nov. 13. 23:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor torrent ha torrent vagy mágneslink protokollt használsz a letöltéshez. A Jdownloader tudtommal még http, így az nem lesz torrent.
2012. nov. 14. 00:06
 8/10 anonim válasza:
És miért nem szabad torrentezni? Csak érdekel. Tölteni lehet?
2012. nov. 14. 19:01
 9/10 A kérdező kommentje:
hát gondolom mert többiek netét lassítja, vagy nemtudom...de a rendszergazda látja, ha torrentezünk és akkor valami tiltást kapunk, úgyh ezt el szeretném kerülni:D viszont filmecskézni meg nagyon szeretek:D
2012. nov. 15. 11:55
 10/10 Brányi Bence ***** válasza:

félig OFF az előttem kérdező információ-éhségének csillapítására:

A torrent maga csak egy fáljcserélő program, teljesen legális. Általában (mindig) a tartalom megosztása illegális, mivel:

a.: a feltöltőnek nincs joga megosztani a terméket (erre általában az eredeti DVD-k elején fel is hívják a figyelmet)

b.: többnyire már magát az adott tartalmat sem vásárolták meg (és persze azért, mert megvásárolták, a jogok még nem szállnak át a vevőre).

A PIPA, SOPA, ACTA, stb. többek között ezek ellen jött létre.

Elméletileg a letöltő is büntethető, de a hatóságok többnyire inkább az oldalt (pl.: piratebay) támadják vagy elmennek a szolgáltatóhoz (egy torrentes dvd jogilag nem különbözik egy ellopott autótól).

A kollégiumban nyilván azért üldözik, mert a torrent elég komoly adatforgalmat generál, ezzel lassítja a többiek internetezését (úgy gondolkoznak, hogy a kollégiumban levelezz, házit írj, stb., torrentezni meg ott lehet anyuval-apuval).

De ettől még az online filmnézésből (pl.: putlockeren) nem lehet gond.

2012. nov. 15. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!