Youtube playpal?
szóval tegyük fel hogy sikerül youtube partnerség.
Úgy olvastam pár blogban hogy csak playpalra küldik, és onnan kell tovább küldeni a számlánkra.
Szóval a kérdés:
(1)Pontosan hogy kell playpal számlát létrehozni erre a célra?
(2) Adóbevallásba ezt be kell írni? Vagy csak simán jön a pénz minden hónapban?(illetve muszáj átutalni playpalról, nem lehet levenni mint egy automatánál?)
www.paypal.com beregelsz vagy csatolsz egy bankkártyát, vagy van egy saját paypal számlaszámod ha jól tudom amire neked kell pénzt utalni. Ahova utalni kell a pénzt (ha nem bankkártyával csinálod) az a Top Up menüpontban van.
Erről itt van egy rövid leírás:
A YT a pénzt mindig a következő hónap első munka napján utalja ami kb másodikára vagy harmadikára érkezik meg.
A Partnerség egyik elengedhetetlen kelléke a PayPal ahova a pénzek mennek USD-ben.
Kell egy PayPal account amire tudják utalni a lóvét és ahonnét később te tovább tudod küldeni akár a sajátod vagy bárkinek a hazai számlájára.
Amint rajta a pénz az acc-on máris látod az aktuális vételi árfolyammal Ft-ban is az összeget.
Ha le akarjuk venni a pénzt akkor a Withdraw funkcióra kell kattintanunk majd társítanunk egy számlaszámot és egy nevet. (bővebb leírás itt: link)
Ha elkészültünk a tranzakcióval akkor a mutatvány akár 5 munkanapig is eltarthat mielőtt megjelenik a számlánkon (nekem OTP 4 nap volt) szal nem kell megijedni a pénz nem tűnik csak úgy el.
Ha esetleg valamit adatot rosszul adnánk meg a levételnél akkor felszámol 1500Ft-ot a javításért a PayPal.
Továbbá azt is tudni kell, hogy mikor a PayPal-ra érkezik a pénz azt külön el kell fogadni egy kis menüben és ha ez megtörténik további 6$-t fog levonni az összegből. Ez nem tom milyen pénz lehet, felfogtam afféle kezelési költségnek.
Szerintem érdemes, megcsinálni az adóbevallást, mert utána szépet lehet sz*pni... Lehet, hogy még 1000$-ra nem mozdulnak rá, de jobb félni mint megijedni. A nagy pénzmozgás feltűnne nekik.
PayPal for you és a PayPal for business melyikre menjek?
Bocsánat a sok kérdésért de a netes pénzes tranzakciókban kezdő vagyok
Ha csatolom a számlámhoz és nem használom akkor megy a paypal számla minuszba?
Illetve mik a fontos tudnivalók?
HA hozzá csatolod bankkártyát,akkor levesznek 400ft-ot (EGYSZER).
Arra kell vigyázni, hogyha valaki kitalálja jelszavadat akkor búcszhatsz pénzedtől.
8. vagyok
Van paypalom, egyszer kell megadni bankkártya kódot meg mindent,utána belész utalsz ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!