Hogyan történhetett?
Sziasztok!
Egy érdekesség merült fel és kíváncsi vagyok, hátha tud rá valaki valami értelmes magyarázatot adni.
A számítógépemet nem szoktam sehova vinni és rajtam kívül kizárólag csak a bátyám és szüleim tudnának csak hozzá nyúlni… Ezt lekötöm előre!!!!
Ma be akartam lépni ncore-ra (nem a kamu!! ez az eredeti oldal!! ) és ott volt lementve egy felhasználónév és egy jelszó amivel BE IS TUDTAM LÉPNI (kérlek ezt mellőzzétek, hogy de jó nekem.. rendelkezek én is ncore felhasználóval nincs szükségem máséra!)( Ezen érdekességen kívül még azt is észrevettem, hogy a facebook illetve a freemail is lehetőségként megjelenít olyan email címeket, amik nem az enyémek.) Megnéztem az email címet és mivel az email címe maga a neve így könnyen meg tudtam keresni őt, így tudtam meg, hogy Ő egy iskolatársam, viszont nem beszéltünk még kb. soha, nem is ismerjük egymást. (egy másik email cím tulajdonosa is szintén a sulimba jár, és őt se ismerem!!) Biztosan(!!!) nem járt/járhatott a gépem közelében. Bátyám és a családom SEM ismerik, és ugyan korábban hozzáfértek mások is a gépemhez, de annak már fél éve lassan és eddig ez még soha nem jelent meg, csak most. Másrészről, akik hozzáférhettek, nem az iskolámba járnak, nem is ismerik ezeket a személyeket. Írtam az egyik lánynak egy levelet, hogy szerinte hogy lehet ez, de ő is csak csodálkozott... Talán annyi megemlítendő, hogy a sulimban van egy évfolyam email cím (gmail oldalon), amit közösen használunk, ahol megosztjuk egymással az órai anyagokat stb… ők is használhatják, ahogy én is…ennyi kapocs van köztünk.
Tudtommal az ilyen felhasználónév/jelszó megjegyzést a böngésző cookie-ja végzi, szóval az ÉN gépemen ABBAN a böngészőben kellett belépnie. Ha erre tud valaki valami racionális választ adni, akkor ne tartsa magában :D
Köszi, Réka
Két formája lehetséges ennek a sztorinak:
1 Fizikálisan hozzáfért a gépedhez(ezt kizártad)
2 Távoli eléréssel jutottak a gépedhez.
Teljesen egyértelműen azon a gépen abba a böngészőbe kellett beírnia a felhasználónevet-jelszót ... de fordulhatnak elő olyan esetek, amikor nem feltétlen cookie-hoz kötött a megjegyzés. pl. űrlapkitöltő modulok. Én is találkoztam olyannal már, hogy ha belekattintottam egy eddig még soha meg nem látogatott oldalon az "E-mail cím" mezőbe, felajánlotta az összes olyan típusú szöveget (amiben @ van, azaz email cím formátumú) amit valaha beírtam a gépen.
De azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy esetleg egy pendrive-ról valamilyen módon cookie-at importáltak a böngésződbe ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!