Hogyan lehet a win7-en megváltoztatni az ip címet?
IP címet sehogyan sem tudsz megváltoztatni sem Win7-en sem XP-n.
Az nem az oprendszer rezidense hanem a modemmé.
Ez marhaság, meg lehet változtatni, be lehet állítani statikus IP címet! (A hálózati eszköz IPv4 beállításainál.)
De az más kérdés, hogy a szolgáltatók DHCP-vel szoktak címet osztani, nem véletlenül, vagy ez az állítás csak LAN-on értelmes.
Ha te átállítod az IP címet akármire akkor egyszerűen nem lesz neted...
Csak azt tudod használni amit a szolgáltató ad, azt meg nem lehet mnegváltoztatni csak úgy.
"A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik."
Gratulálok azoknak akik nem tudnak 2 mondatot értelmezni.
A kérdés arra irányult, hogy meg lehet-e változtatni az IP-t. Erre a válasz igen, meg lehet.
Az már más kérdés, hogy akkor természetesen nem fog működni a net*.
(Kivétel, mint írtam is, ha LAN-on van a gép, akkor a belső címet szabadon az adott tartományon belül lehet variálni, mivel a szolgáltatótól kapott címre a router fordítja át a belső címeket.)
(*: Illetve ez sem feltétlenül igaz, láttam már olyan szolgáltatót ahol így is működött, de ez a ritkábbik eset. Egy normálisan beállított rendszeren nem szabadna mennie.)
Ez nem beleokoskodás volt. Azt kijelenteni, hogy nem lehet sehogy sem hülyeség.
Szépítheted bárhogy, tudom nem erre gondoltál, de a kérdésre ez egy félrevezető válasz akárhonnan is nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!