Ismeretlenek felvesznek skype-on, és linket küldenek. Töröljem a skypeot vagy mit csináljak?
Nem kell közhírré tenni a Skype-hívószámod!
Pl. ne írd ki az iwiw-lapodra.
De tőled függ, hogy kinek engedélyezed, hogy felvegye veled a kapcsolatot : töröld a küldött linkjét és KÉSZ!
A Skype-ot azért nem érdemes törölni, mert lesznek még olyan ismerőseid, akivel szívesen beszélgetnél ezen a csatornán.
Sziasztok!
Én már kétszer találkoztam ezzel a biztonsági réssel.Utánanéztem a hivatalos Skype fórumon,állítólag júniusban találkoztak először a problémával,elég új keletű hát a dolog.Az ottani moderátor azt tanácsolta,hogy írjak levelet a Skype adminoknak és tegyek bejelentést.Ez megtörtént.Válaszukban közölték,hogy nem tudnak mit kezdeni egyelőre ezzel és óvatosságra intettek.
Ugyanolyan lehet,mint a legutóbbi msn vírus,ami fertőzött ismerősök nevében és azok nevét tartalmazó linkeket küldött.Az ismeretlen felhasználókat,akik akaratod ELLENÉRE felvesznek és küldenek linkeket - le kell tiltani és a párbeszéd ablakot bezárni.Egy spamről van ugyan csak szó,de ez mázli kategória,ha ezt a biztonsági rést nem zárják be,akkor segítségével később komolyabb vírusok is küldhetőek linken.Mindenki tartsa be az alapszabályt: ISMERETLEN LINKEKRE NEM KATTINTGATUNK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!