Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 40 Megás netem van, atheros...

40 Megás netem van, atheros ar9285 bgn wifi kártya van a laptopomban,54 megabitet jelez a hálózati kapcsolatoknál, szóval bírnia kellene a 40 megás sávszélességet, mégis csak 30 megabit volt a max, Lanon jött a 40, szóval nem értem. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
külső belkin bg wifi adapterrel is kipróbáltam,azzal is ugyan ez a jelenség volt tapasztalható,ugyan ezzel az adapterrel asztali gépen viszont jött a 40 mega.

2012. szept. 9. 10:05
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

A Wi-Fi szabványnál a sebesség jelölések csak elméleti maximumok, és nem is full duplexet jelent.

Az egyes szabványok jellemző átviteli sebességei a gyakorlatban:

G (54Mbit): 20-25Mbit

N lite (150Mbit): 40-50Mbit

N (300Mbit): 80-130Mbit (itt nagyobb a szórás)

(mindez zajmentes környezetben, 100%-os jelszint mellett, az adott szabványt mind a két oldalnak támogatnia kell)

Tehát ha csak G -s routered van, akkor még túl jó is amit mértél. :)

2012. szept. 9. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Ahogy azt a kérdés után még leírtam,usb adapternél csak a laptopon jelentkezik ez,asztalinál 44 megát mértem vele és az csak b,g
2012. szept. 9. 10:39
 3/3 P.O.C. ***** válasza:

Érdekes. Kihúztad az asztali gépből a LAN kábelt, amikor azt az értéket mérted?

Végül is mindegy, ha veszel teljes N -es Wi-Fi router -t meg fog oldódni a problémád.

2012. szept. 9. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!