A routerrel van a probléma, vagy a szomszédban van hiba?
Figyelt kérdés
A netünk a szomszédból jön routeren keresztül. A probléma az, hogy a gépeink látják a router által küldött jelet, de internet nincs. Tehát kiírja, hogy kapcsolódva, 54 Mbps, de az internet meg nem működik. Ha felmegyek a routerünk IP címére, ott írja, hogy "connecting", de nem csatlakozik a nethez. Egyébként T-Home-os netünk van, de másnak nem volt vele baja, így nálunk van valami probléma. Talán kihúzták a szomszédban a netkábelt?! (Ők épp nincsenek itthon, péntekig nyaralnak.) S.O.S. segítség, nagyon fontos lenne. Ötletek a problémára és megoldására?
A szomszédban is van egy router? Annak az IP címét próbáld pingelni.
2012. aug. 27. 11:45
2/8 A kérdező kommentje:
A szomszédban van a router. Az mit jelent? Nem vagyok egy info zseni... :$
2012. aug. 27. 11:58
3/8 anonim válasza:
Annak tudod az IP címét? (Elvileg a te routereden mint default gateway van beállítva.) Egy konzol ablakban kéne beírni hogy "ping" és utána ezt az IP-t, és enter.
Amúgy én sem vagyok infó zseni. Ha butaságot írok, remélem valaki javít. :)
2012. aug. 27. 12:02
4/8 A kérdező kommentje:
Csak egy IP címet tudok. Mindkét helyen lennie kell routernek'
2012. aug. 27. 12:19
5/8 anonim válasza:
Na jó, elvesztettem a fonalat. :)
Azt írtad, hogy "gépeink", ebből gondoltam, hogy nálatok van egy router. És mivel a szomszéd is gondolom használja a netet legalább egy géppel, ebből gondoltam, hogy ott is van egy.
Namost én a szomszédének az IP címére gondoltam, hogy arra küldj egy ping-et. Amit te írtál, router IP-t, az hol van helyileg?
2012. aug. 27. 13:05
6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem csak egy router van. A szomszédban. És én egy IP címet tudok, gondolom azét az egy routerét.
2012. aug. 27. 13:15
7/8 anonim válasza:
Na, asszem értem. Szóval a környéken lógnak páran azon a routeren, és ezek közül csak nálad nincs net.
Ha eddig jó volt, és nem állítottál el semmit, akkor a kábelt, csatlakozót ellenőrizd.
2012. aug. 27. 13:16
8/8 anonim válasza:
"És én egy IP címet tudok, gondolom azét az egy routerét."
Nyiss egy konzolt (programok, kellékek, parancssor), írd be, hogy "ping ", és az IP-t.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!