Hogyan lehet két gépen megyosztani netet? Nem routerre gondoltam. Más lehetőség? Vagy esetleg webáruház linket tudtok küldeni, ahol lehet ilyet rendelni?
kell hozá
vagy 1 cross kábel switchelyet
a mostani hálozati kártya melé bekell rakni 1 másikat is
és amelyik gépbe a 2 utp bemenet lesz ott az ikportba a netet a másikon meg a swichel kell össze kötni
aztán helyikapcsolatokba minden gépnél be kell álitani a tcp/ip részt
ugy hogy minden meg egyezen csak az ip különbözön
és még a helyikapcsolatokba a speciális fül alat be kell pipálni az internet beálitások alat mindent
kb ennyi lenne kicsit hülyén fogalmazok bocs :D
mac-es op rendszereket nem ismerem de valahogy igy müködne
csak lehet más kép kéne beálitani a dolgokat meg amit leírtam ahoz a másik gépnek asztali gépnek kéne lennie vagy kéne még 1 át alakito hogy legyen 2 utp portod
de ennyiböl már veszel 1 routert is
de van 1 másik meg oldás is amit elfelejtetem emliteni ha mind 2 gépbe/géphez van wifi
akkor ugy is meg tudod osztani a netet
és ahoz itt 1 ki segitség hogy hogy tudsz hálozatot nyitni :
meg veted utána össze kötöd a géppel meg a nettel 1ik lan portba dugod a gépet wanba meg a netet aztán
ha tp-linket veszel akkor
192.168.1.1 ezt írd be a böngészödbe
utána
felhasználo név: admin
jelszó : admin
router menüjében meny a : Quick Setup fülre
ott után next
Auto-Detect lesz be jelölve meny megint a továbra aztán be kell írni a net hez szügséges dolgokat ami azon a papiron lesz amit a szolgáltato adot amikor a netet bekötetétek
ez meg van után a akkor a wifi részt kell beálitani
Wireless fülre mész ott atsz a valami nevet a routernek utána meg securityba wpa 2 psk jelszoval levéded a routeredet hogy ne tudják lopni a neted wifin keresztül
vagy van a routerhez telepitö cd az alapján is meg tudod csinálni az egész beálitást az nem anyira macerás mint ez amit leírtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!