Az iTunes miért jó?
''Most komolyan... Én, ha már megveszek egy albumot, szeretem a kezemben fogni a lemezt''
Énis így vagyok ezzel
''ha iTunestól letöltöm, annyi erővel letöltöm ingyen is...''
Csak az a letöltés illegális
''Vagy simán csak az újgazdag iPhone-os sznobok használják az iTunes-t? Mi ennek a népszerűségnek az oka?''
Attól , hogy valaki nem akar bűnözni , attól még nem sznob
Énsem fogok soha semmit megvenni az iTunes-ban.Csak úgy ,hogyha kapok hozzá Cd-t , tokot , stb. De mondjuk ha a kedvenc előadóim közül valamelyiknek nem jelenne meg a lemeze magyarországon és sehogy sem tudnám beszerezni , akkor maradna az iTunes.
Mondjuk ez a külföldi dolog, ez jogos. :D
De ott van pl. Muri Enikő Enciklopédia c. új lemeze. 4 nap múlva jelenik meg, de iTunes-on már fent van. Egy komment: "Én is megveszem cd-n is de attól még megvettem iTunesen is! ;)" Erre kb ez volt a reakcióm: [link]
Először egy kicsit tisztázzuk a fogalmakat. az iTunes egy média lejátszó program. Ennek a szolgáltatása az iTunes Music Storr amiről beszélsz.
1. Mert a lemez mára egy teljesen elavult adathordozó. Fizikailag sok helyet foglal, sérülékeny, lassú, magától is tönkremegy egy idő után.
2. Ez szubjektív hogy ki szeretni a kezében fogni a lemezt ha megveszi, én például nem. Évente kemény egyszer használom a számítógépben a lemezmeghajtót, de akkor is szét kell szedni kipucolni, mert annyira használaton kívül van hogy beporosodik :D
3. Az iTunes hatalmas sikerét az hozta hogy nem kell megvásárolni a komplett albumot, hanem lehet vásárolni zeneszámonként is, arról nem is beszélve hogy ezt otthon a fotelből meg lehetett tenni. (Ez a siker akkora volt hogy amikor 2003-ban megnyílt az online zenebolt része az iTunes-nak, még abban az évben csődbe ment a világ 3 legnagyobb lemezbolt hálózata, arról nem is beszélve hogy évente átlagosan 1 milliárd zeneszámot adnak el az Apple Music Store-ban, ezt a számot a 3 nagy lemezbolt hálózat együttvéve még csak meg sem közelítette) Nem hinném hogy az a rengeteg ember azért vesz onnan zenét, mert rengeteg újgazdag sznob van.
3. Kik használják az iTunes-t? Például az egyik DJ barátom. Megveszi csak azokat a zeneszámokat amikre szüksége van, elsétál az artisjusthoz a winchesterrel, megkapja a matricát és ennyi. Mennyivel egyszerűbb már mint zeneboltokban koslatni utána. De én is szoktam venni havonta 5-6 zeneszámot, mert akiket szeretek hallgatni, azokért én hajlandó vagyok pénzt kiadni.
Valamint ne ebből a jó magyar szokásból indulj ki hogy az egész világon a torrentezés megy agyba főbe. Persze nagyban befolyásolja a pénztárca is hogy egy deka eredeti cucc sincs a legtöbb ember számítógépen (nekem is csak néhány játékom van eredetibe, illetve a zenéimnak csak kb. az 5%-a eredeti) de ehhez hozzájárul még ez a jó öreg berögzülés is. De nyugodtan meg lehet kövezni amiért havonta 5-6 zeneszámért kiadok kb. 1500 ft-ot. Aki meg megvesz egy egész albumot kiad közel 4000 ft-ot, mert ott van lemezen, én nem az összes számot fogja hallgatni. :D
De példának most ott van Majka új lemeze is. Lemezboltba 2 794 Ft, Apple music Store-ban pedig kb. 1600 ft. Na, akkor melyikkel jössz ki jobban anyagilag? :D Persze megértem azokat is akik szeretik kézbe fogni az albumot, én is így voltam régebben a World of Warcraft-os dobozkkal :D, de hát nem szeretheti mindenki ugyanazt.
Apple készülékekre nem csak letölteni lehet, ez is egy ilyen "városi legenda", már több helyről hallottam. Akármelyik zenét és filmet rá tudod rakni ami a gépeden van, vagy egy lemezt beraktál a gépbe. Az iTunes automatikusan felismeri az összes zenét ami a gépen van, csak kijelölöd amiket rá akarsz rakni és leszinkronizálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!