Ha megadtad a számlaszámom adatait azzal vissza lehet élni?
Egy internetes oldalon árulok valamit... bejelentkezett egy angol ember, (hölgy). Pár levél váltás után (mivel jártam már úgy hogy egy robottal beszélgettem), elkérte azokat az adatokat ami kell az utaláshoz! nevezetesen:
Account Name: megadtam milyen néven van a számlám
Name of Bank: megadtam a bankom nevét
Account number: megadtam a számlaszámom
Address of bank: a bankom postacímét :D
VBDI: what is this? ezt írtam neki is mert nem vágtam mi ez
Swift Code: a bankom SWIFT azonosítóját!
Vissza lehet élni ezzel? Feltörni, inkasszálni, egyéb?
Mivel olyat nem adtam meg, akkor rendben vagyunk! Kártyaszámot nem küldtem neki!
CSak az alap adatokat, amit netről ő is lenézhet! Kivéve a nevem meg a számlaszámom!
Ha a bankártyád 4x4-es kódját és a hátoldalán feltüntetett 3 karakteres kódod megadtad, akkor visszalehet élvi vele, de különben nem.
Ha bankod nevét, számla nevét, banki ország azonosító (ez tököm tudja mi) és számlaszámot kiadod, akkor visszaélni nem tud, mert a levonáshoz szigorúbb ellenőrzés van.
Lásd a PayPal internetbankot. Ott meg kell adni a bankkártya adatokat is. De a PayPal biztonságos, csak akkor a jelszavad ne add ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!