Átlag mennyibe kerülne, ha a weblapomat más weblapok-on reklámoznám?
Na most ez felvet egy érdekes kérdést :
Az oldal tulajdonosa nem fog direkt kattintgatni a hirdetésre?
Nem, mert nem így van.
Te igénybeveszed a google adwords szolgáltatást, így a google reklámozza a te hirdetésedet. Nem véletlenszerűen mutatja a hirdetéseket, hanem megnézi az oldal tartalmát a google, és amiről az oldal szól, az ahoz kapcsolódó hirdetéseket jeleníti meg. Jelen pillanatban is ezen az oldalon a bal oldalon "Honlapkészítés árajánlat" és "Weblapok" hirdetés jelenik meg, mert az oldal erről szól, így azok látják a hirdetésedet, akiket valóban érdekel. Így nem fogsz az oldal tartalmától eltérő hirdetéseket látni rajta. Valóban a megjelenítések után fizetsz, de nem az oldal tulajdonosának, akinek az oldalán megjelenik a google hirdetés, hanem a google-nek. Majd utána a google fizet a hirdetést megjelenítő oldalnak, lényegesen kevesebbet mint amennyit ő kap.
Tehát egyszerűbben, a te példáddal:
Én, egy magánember szeretném reklámozni a most indított weboldalamat, ez legyen pl 123.hu
Én felmegyek az adwords.google.com-ra, registrálok, és szerződést kötök a google-lel, hogy egy hónap alatt 10000szer jelenítse meg a hirdetésemet, ezért én fizetek neki X összeget. A szerződésben leírom, hogy hogy mely szavak azok, amelyek az én oldalamhoz szorosan kapcsolódnak(kulcsszavak), és ha ezen szavakat észreveszi valamilyen oldalon, ahol google hirdetések (adsense) jelennek meg, akkor ott jelenjen meg a hirdetésem.
Megkötöm a szerződést, a google felveszi a hirdetések közé a weblapomat.
Ekkor az emberek, akik némi zsebpénzhez szeretnének jutni, és igénybevették a google adsense szolgáltatást, azoknak az oldalán megjelenik ez a hirdetés, ha kapcsolódik az oldal témájához. Ezeknek az embereknek fizet a google, hogy megjelenítik a google hirdetéseket az oldalukon, de ezt azért tudja megtenni, mert ő is pénzt kap ezért.
Hó végén érkezik a számla a Google-től X forint értékben. Ebből a google szétoszt 10-15%-ot az adsense tulajdonosoknak, mert az ő oldalaikon jelent meg a hirdetés. És zsebre tesz 85-90%-ot.
Nem fog direkt kattintani a hirdetésekre, mert akkor a google-től jön a levél, hogy csalással vádolnak, és az arról az IP címről érkező kattintásokért nem fizet.
A google nem hülye, nem is szabad annak nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!