Nincs semmiféle hálózatom Windows 7 alatt. Mit tehetek, mi lehet a gond? (Többi infó lentebb)
Bekapcsoltam a gépemet és egyáltalán nem volt hálózatom. Még a routert sem tudtam elérni. Gondoltam a Routerral lehet probléma, bár a ledek normális visszajelzéseket adtak, tehát nem utaltak hibára!
Másik furcsa gond: Comodo tűzfalat telepítettem 2 napja, egy update után eltűnt! Nem frissítette, hanem uninstallálta. Nem tudom, esetleg lehet-e összefüggés a kettő között. Különös jelenség, vírusra gyanakodom (ennek még utána kell járnom).
Gondoltam a hálózati kártya és annak driverének hibájára is, drivert frissítettem, nem történt semmi. A hálózat másik gépén van net, hibátlanul működik, Windows 7 x86 van rajta azon is.
Készítettem egy USB live linuxot gyorsan, és van rajta net. Arról írtam ezt a kérdést.
Mi lehet a probléma? Ha nem vírus, akkor milyen szolgáltatás hiánya, hibás működése okozhatja ezt a hibát? A tűzfalammal mi történhetett?
Nem, nem én írtam múltkor. Amúgy rájöttem a megoldásra, bár jó lenne, 100%-ban letakarítani a gépről a maradék cuccait. A helyi kapcsolat beállításainál volt egy Comodo Internet Security Firewall Driver, ki kellett kapcsolnom és jó lett. A jó kritikák vettek rá, hogy ezt válasszam, a Windows tűzfalánál pedig nem érzem azt a szabadságot, amit jobb tűzfalak nyújtanak.
Értem ez alatt, hogy több beállítási lehetőségem van, jobban kontroll alatt lehet tartani, mikor melyik programot, szolgáltatást, portot engedjen.
Ezek után viszont, nem tudom, hogy akarok-e a Comodo-val foglalkozni, jóval régebben használtam már ezt a tűzfalat és akkor pozitív benyomást keltett, jól működött, nem volt vele probléma. Egyébként az eset után még újratelepíteni sem engedte a tűzfalat, 1063-as hibával megszakad a telepítés. Mindegy, a REVO Uninstallerrel teszek egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!