Miért nincs internetelérésem?
Vadonatuj a router, most lett beüzemelve, mindent az utasitások szerint csináltam. Egy ideig müködött, de most kirja, h jelerösség kivállo, csatlakoztatva, viszont nincs internet kapcsolat.
A tálcán lévö ikonon egy sárga felkiáltojel.
Mit tudok csinálni?
Elöre is köszi.
Nem tudom milyen oprendszered van, de
1. próbáld meg rácsatlakoztatni egy másik gépre (pl laptop)
és ha úgy van neted, akkor a gépeddel lesz valami gubanc.
2. linux livecd-ről bootolj be(vagy usblive) és úgy is csekkold le a netet.
win 7em van
a másik gépen pedig xp, de egyiken sem müködik
Akkor valószínűleg a router másik oldalán lesz a gond.
Lehet a szolgáltatónál.
Nézz be a router beállításaiba, hogy az kapott-e IP címet a központból és megfelelően belépett-e a rendszerbe. (Ha volt PPPoE kapcsolat, akkor az rendben van-e stb.)
tp-link a router és t-mobile a szolg
a router admin felüleptére most is be tudok lépni, yvezeték nélkül, de továbbra sincs netkapcsolat
Akkor ez egy mobilnet egy USB-s 3G/HSDPA modemmel? Alkalmas egyáltalán arra a router -ed, van rajta USB port?
A TP-Link -ek közül ugyanis csak a TL-MR3220 és a TL-MR3420 képes mobil internetet megosztani, de ott is nagyon figyelni kell a modem kompatibilitásra...
nem, dsl a net,
van a modem, amit anno még a szolgáltatótól kaptunk
ehhez eddig is volt router csatlakoztatva, csak az elromlott, így vettük újnak a tp-link típusú routert, direkt wifiset, mert nálunk minden gép úgy kapcsolódik (kivétel én most, mert úgy írok, hogy a modemhez vagyok vezetékelve, h legyen netem :P)
szóval biztosan tud megosztani, csak valami nem stimmt és nem birok rájönni, hogy mi -.-"
vezetékkel/vezeték nélkül is, mindnehogy be tudok lépni a router kezelőfelületére
kiírja, hogy van jelerősség és csatlakoztatva, de valahányszor az ikonra viszem a kurzort azt írja ki, hogy nincs internet elérés, és a kapcsolatrajban ki is ikszeli
nem tudom jobban elmagyarázni :S
Akkor szerintem nem jól állítottad be az internetkapcsolatot.
Ez a leírás szerintem segíteni fog:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!