Milyen a kábelinternet?
Hát általában tőbb mint 25mbs de az elején mig csak 6-7
fogyasztó van nagyon szakadozni fog mert csak egy ideglenes kis szerver van amikor már az a kis szerver nem birja akkor
egy nagy szervert betesznek és akkor már nem fog szakadozni
(Nekem is volt mobilnetem)
Áhh értem. Mondjuk, nem hiszem hogy Debbe ne lenne valamilyen Wifis internet elérhetőség, de maradjunk az eredeti kérdésnél, a szolgáltató fel szokta tünteti, hogy az "eladott" szolgáltatásban mi a MINIMUM SZOLGÁLTATÁS.
Azaz mi az a sávszélesség amit mondjuk havi 80%-os rendelkezésre állási időben vállal a szerződésben. Ettől persze jobb szokott lenni, de ha mégsem és valami túlterheltség vagy gond lenne, nem támadhatók.
Pl 10mbites nethez tartozik egy 3mbites garantált minimum 80%-os rendelkezésre állási idővel.
Érdemes a szolgáltatónál utánaérdeklődni, hogy náluk milyen irányelvek vannak ebben a kérdésben. Ezt az ügyfélszolgálaton tudod megtenni.
Mert a példa amit mondtam, nem az adott szolgáltatóhoz köthető, csak provizórikus.
Hali
Nálunk Békéscasba külvárosában vagyis a kertvárosban a Thome kábelnetje van és a 25 az tényleg 25 megabit.
Sőtt.... [link]
Szerintem megéri. Eléggé stabíl. A nagy viharokban is vígan netezek. A múltkor volt ,hogy ellopták a kábeleket valahol a megyehatárban és elment minden. Másnap reggelre már meg is oldották.
A csomag garantált sávszélessége 8 Mbit/s letöltési irányban, és 0,5 Mbit/s feltöltési irányban.
A garantált sávszélességet a jogszabály alapján az esetek 80 százalékában biztosítania kell a szolgáltatónak.
A gyakorlatban valahol 8 és 25 Mbit/s között lesz a tényleges sebessége, de a garantált sávszélességet stabilan és biztosan el fogja érni. Tehát legrosszabb esetben 8 Mbit/s-os interneted lesz.
Egyébként a UPC internet sem száz százalékig korlátlan, bár az ésszerűség határain belül nincs korlátozva a sávszélesség.
A szolgáltató Extrém használatnak tekinti, ha valaki havi 300 Gb-nál nagyobb adatforgalmat bonyolít, de ez a többszöröse a mostani 16 Gb-nak.
További részletek: [link]
A kábeles net jelentősen megbízhatóbb, mint a telefon vonalas ADSL, illetve gyorsabb is. (+ A ping is alacsonyabb szokott lenni.)
Stabilnak valószínűleg elég stabil lesz és nem, nem kell mellé semmilyen szolgáltatást venni. (Bár érdemes egy helyről rendelni a TV-vel, mert úgy általában olcsóbb.)
Van a T-nek önálló internet csomagja is, pl. itt láthatod összegyűjtve őket:
Illetve egyéb szolgáltatók ajánlatát is látod itt: [link]
csak írd be az irányítószámodat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!