Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Blog. Mi a véleményetek?...

Blog. Mi a véleményetek? Hasznos, tucat, felesleges?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Megmondom őszintén vacilláltam: állatok téma vagy számtech? Mivel inkább informatikai jellegű a kérdésem fontosabb része, ezért inkább ide raktam.

Írok egy blogot: mily meglepő :) A kérdést nem azért tettem fel, hogy hízelgő válaszokat kapjak, hanem ténylegesen érdekel az őszinte, de nem bunkó stílusban megfogalmazott válaszaitok. A blog állattartás témában íródik, mégpedig az alapján, hogy az elmúlt években rengeteg újra és újra felmerülő, alapvető kérdéssel találkoztam az interneten a témával kapcsolatban. A kiszemelt állat a patkány és a blog írásával a tapasztalataimat, a netről, külföldi patis fórumokról és külföldi könyvekből összeszedett infóimat írom/írnám le a megfelelő ketrec méretétől kezdve a betegségeken keresztül a tévhitek megcáfolásáig és home – made játékok megvarrásáig igyekszem mindent belevenni. Már egy ideje él a blog (pár hónap) és nézegetik, de csak nézegetik. Pedig nagyon szeretném a célközönséghez, ergo főleg a leendő gazdikhoz eljuttatni a leírt anyagot és nagyon úgy tűnik, hogy ezidáig nem sikerült. Elgondolkodtam azon, hogy lehet, hogy csak én látom hasznosnak a témakört (habár a neten - itt a gyk-n is - látott kérdések alapján nem mondanám, de ez ismét csak az én véleményem) és inkább tartsam meg az infókat magamnak? Tudom egy blog "felfuttatásának" több módja van, ott a facebook, meg hasonló témakörű bloghoz kommentelés, de a rágcsálótartás nem ér fel pl.: egy ló tartásával, nem sokan blogolnak ezekről a kisállatokról, így nagyon begyűjteni sem tudom azokat az embereket a neten, akiket érdekelne a dolog. Patkányos fórum kettő is van a magyar éterben, de a legutóbbi infóim szerint ők szemben állnak egymással és a fórumokat sem nagyon találják meg a gazdik. (Plusz még a fórumon időigényesebb összeszedni az infómorzsákat, ezért is akartam összegezni egy helyen tárolni őket.) Egy szó, mint száz: a véleményetek érdekelne. Hasznos, nem hasznos, sőt egyenesen felesleges, adjam fel, mert úgysem érek el vele semmit, a patkány csak patkány. Vagy, ha mégsem így látjátok, lenne pár tippetek, hogy valóban segíteni tudjak a bloggal és eljuttathassam azokhoz, akiket érdekelne a téma? Kifogytam az ötletekből, próbálok nagyon figyelni a keresőoptimalizálásra is. Mivel blogspotos rendszerben vagyok, újabban nem kulcsszavakat, hanem komplett kis leírást kell megadni és nem látom eredményesnek a módszert. A cím: [link] Negatív vélemény nem gond, de kulturáltan tálalva kérném :) Köszönöm!

2012. jún. 9. 17:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Azért nem sikerült "eljuttatni" az emberekhez a blogot, mert már rég eljutottak ahova amit akartak. Ha jobban belegondolsz, elvégre az Interneten vagyunk. Egy leendő állatgazda első teendője hogy vagy barátjától vagy Google-től megkérdezi mit kell tenni. És az igazság az, hogy sajnos már több száz oldal létezik erre ahol évtizetek óta összegyűjtött információt tesznek közzé.

Hiába akarsz segíteni azzal hogy csinálsz mégegyet és terjeszted, még ha száz ember meg is nézi, a többi százezer már rég azokon az oldalakon van ahol ez az információ már tavaly ősszel fent volt.

2012. jún. 9. 18:03
 2/3 anonim válasza:
A design nekem tetszik, maga a téma viszont nem érint meg túlságosan, mivel nincs háziállatom, de szerintem más számára hasznos lehet. Legalább nem tucat beauty blog
2012. jún. 9. 18:05
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi az őszinte véleményt.

Első válaszolónak: Igen, valóban a net korában élünk, megy a szörfölés és infószerzés ezerrel, de sajnos ennek ellenére a neten szaporodnak gombamódjára az "egy patkányt tarthatok - e egyedül?" és "a patkány nem pestises-e?" típusú kérdések, holott feltesszük egy leendő állattulaj azért valaminek utánanéz (ahogy ez elvárható lenne). Persze, akkor, ha erre sem keres rá, akkor az én blogomat miért találná meg? Ezért gondoltam, hogyha az orra alá tolom, hogy "olvassad, okosodj" akkor nem nyomorítanák be a patikat egy nyúlketrecbe, mert a közösségen vagy elhajtották, hogy minek kérdezed ugyanazt századszorra vagy az a válasz, hogy használd a keresőt. De köszönöm válaszod, tényleg hasznos volt.

Második válaszoló: köszi a dicséretet. Próbálok valami értelmeset megragadni - habár természetesen van semmitmondó blogom is :P. Hát igen, a patkányok nem az a téma, amiről minden ember örömmel olvasna, ezt el kell fogadnom :)

2012. jún. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!