Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az online filmnézés ugyanolyan...

Az online filmnézés ugyanolyan adatforgalmat generál, mint amekkora pl. dvd-n a mérete?

Figyelt kérdés
Tehát ha megnézem neten, akkor az ugye le is töltődik (persze nem mentve)? 8 gigás netem van, nem szeretnék meglepetést.
2009. júl. 1. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Korlátos nettel ne nézz neten filmet!

Egyik volt munkatársamnak 160.000Ft-jába kerűlt a felesége netes filmnézési szokása!

2009. júl. 1. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze, letöltődik.

Hogy mennyi sávszélességet zabál? Attól függ milyen minőségben nézed. Ha a YouTube-ot böngészed, vagy hasonló video streaming oldalakat, akkor sokkal gyengébb minőségűek a filmek, sokkal kevesebbet is zabálnak. A nem hd minőségű mozgóképek YouTube-on percenként általában még az 1 megát sem haladják meg.

Mindenesetre, korlátos nettel még így is húzós.

Hogy mennyit töltöttél le és fel összesen, az utolsó csatlakozásodkor az internetre, azt könnyen megnézheted windowsban.

A tálcán lennie kell az óra mellett nem messze két villogó monitornak kinéző ikonnak. Ez az internetkapcsolatod ikonja. Látnod kell az ikon felett tartva a kapcsolatod nevét, meg azt hogy "Elküldve: ennyiésennyi byte" meg hogy "fogadva: annyimegannyi byte".

2009. júl. 1. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy adatforgalomnak minősül.Ha jobban körülnézel,akkor valahol meg is találod egyébként az ideiglenes fájlok között.
2009. júl. 1. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja egyébként meg nem tudom milyen okokból van korlátozott neted, de az egyetlen mentség a korlátozott netre az az, ha az ember mobilnetet vesz a laptopjához, amit állandóan hurcolgat. Egyébként meg egy korlátlan ADSL csomag 3000 forintnál kezdődik havonta.
2009. júl. 1. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:

Thx, akkor jól sejtettem.

Valóban mobilnetem van egyébként.

2009. júl. 1. 16:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Sokan ráharaptak erre a mobilnet reklámhullámra, ami pár éve söpör végig az országban. Ha nincs laptopod, amit állandóan hurcimbálsz, akkor nincs értelme mobilnetet tartani.
2009. júl. 1. 20:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát az tény, h baromira nem éri meg.

Viszont albérletben lakom, csak ez a laptop+mobilnet jöhetett szóba.

2009. júl. 2. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!