Kérem szakemberek segítsenek! Hivatalos eljárásban olyan levelekre hivatkoznak, amit soha nem kaptam meg, csak az a fél, aki másolatban szerepel címzettként? /bővebben lent/
Ez a címzett továbbította nekem ezt a levelet,amin saját email címemet,mint eredeti címzettet ebben a formában látom a levélen: ',,,,,@......'.Nem ez az első ilyen levél,amit nem kapok meg ettől a feladótól,miközben a hatóságoknak lobogtatja ezt a levelet .Kaptam ettől a feladótól régebben is leveleket,akkor rendesen átjött és a leírt '...' jel sem szerepelt a címemben. Valahogy nyilván letiltott a levelezési listájáról.miközben látszatra továbbra is értesít mindenről,csak éppen én nem kapom meg,csak a másolatban és titkos másolatban rátett címzettek.Komoly dolog bizonyításához használja ezeket a leveleket. /saját szervere van,melyet ő kezel/.
Kérem aki tud segítsen mielőtt a hatóságokhoz fordulnék.Valamit kell tennem,mert laikusok sajnos elhiszik amit állít,mert lobogtatja az el sem küldött levelek másolatait.
miféle technikára?
te is csalni akarsz? hamisítani?
és hogy máshogy kéne látnod cimzetet?
nem értem
te se érted? hogy igy nemfounk megérteni
és minden féle hamításos dolog meg nem legális majd privátba megoldjátok valakivel de kétlem hogy sok jelentkezö lesz
én töröltem kérdést
remélem nem lesz belöle bajod
technikákal te meg ne foglalkoz mert nem értesz hozá azt mondtad akor mért?
ha érteni akarsz akkor pedig hosszu folyamat nagyon még kitanulod rengeteg dologból áll minden nem lehet ezt pár oldalban se leírni
név@szolgáltató.hely ez az alap email cím
te azt irod nem volt ott ... jel és felete azt a végén irod
akor hogy is volt
név@ ez a cimzet igy? vagy kukac sincs?
csak ezt is irtam érdekeségnek
hogy még ezel se vagyunk tisztában
.
hát sok szerencsét
Még egyszer:
Ha valaki lobogtat egy kinyomtatott emailt, az még nem bizonyíték arra, hogy nem Word-ben szerkesztette meg.
Ha valaki mutat egy levelezőklienst, amiben ott egy elküldött levél, az még nem bizonyíték arra, hogy valóban el is küldte. Ilyen levelet simán be lehet tenni akár egy levelezőklienssel is elküldés nélkül, vagy akár a levelezőszerverhez való hozzáféréssel.
Ha még valamilyen módon bizonyítja, hogy elküldte a levelet (pl. videóra vette), az még nem bizonyíték arra, hogy a levelet nem nyelte le valahol egy szerver (akár a saját SMTP szervere.)
Ha valamilyen ismeretlen módon igazolni is tudja, hogy a levelet megkapta a te bejövő levelezőrendszered, az még nem bizonyíték arra, hogy az megjelent a bejövő leveleidnél.
Tehát az illető nem tudja igazolni, hogy a levél eljutott hozzád.
---
Ha esetleg tud mutatni egy tőled jövő válaszüzenetet, akkor azt is elég nehéz bizonyítani, hogy te küldted volna. Bármilyen címzettet és feladót tartalmazó levelet könnyűszerrel lehet hamisítani, különösebb szaktudás és technikai eszközök nélkül.
Ha gondolod küldök neked levelet bármilyen címről. Az uristen@mennyország.hu címről jó lesz? De küldhetem a nincs.ilyen.email.cim@nincs.ilyen.domain.név.com-ról is.
Ha gondolod előállítok neked olyan emailt, ami az én levelezőszerveremre jön be, látszólag te küldted, és eladod benne nekem a veséd.
* * *
Röviden: Az email nem biztonságos kommunikációs forma. A levelezés bármelyik lépése és „terméke” könnyűszerrel hamisítható.
Hogy egészen pontosan ő hogyan hamisított olyan levelet, amit te nem kaptál meg, azt ennyiből nem lehet megállapítani. De még azt sem, hogy szándékolt átverésről van szó, vagy tényleg a véletlenek összjátékáról, azaz tényleg küldeni is akart neked levelet és tényleg abban a hiszemben él, hogy el is küldte.
2xSü! Köszönöm válaszod,sokat segítettél. Remélem ez az eljárás során is tisztázódik.A tét komoly,arra hívatkozik a másik fél,hogy miattam tette amit tett,mert én nem reagáltam az ő leveleire. Természetesen választ tőlem nem kaphatott,nem volt mire reagálnom.Mint írtam,a titkos másolatot kapók közül igyekszik 1-2 "jóakaró" ember bizonygatni,hogy pedig elküldte nekem is a levelet,hiszen ők is megkapták.Szerencsére vannak,akik minden komment nélkül továbbítják nekem,így értesülök a hátam mögött folyó "játékról". Még nem volt bajom,de szeretnék felkészülten állni,ha cáfolnom kellene állításait. Remélem erre nem kerül sor,nem szeretem a hazug embereket.
Szeretek reggelente nyugodtan nézni a tükörbe és elítélem,aki nem vállalja tetteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!