Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ugyan az az IP cím? (lent)

Miért ugyan az az IP cím? (lent)

Figyelt kérdés
Szóval egy my ip weboldalon megnézem az ip-m.Eddig oké.Aztán egy másik fél is aki a routeremre van csatlakozva ö is megnézi és neki is ugyan azt adja ki.Port checkereknél is mondig azt irja hogy nincsenek megnyitva a portjaim pedig igen.Ez miért van?
2012. máj. 26. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert a router külső IP-jét írja.
2012. máj. 26. 10:27
 2/7 A kérdező kommentje:
És akkor hogyan tudom meg a rendes ip-t ?O.o
2012. máj. 26. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
te a szolgáltató által adott IP-t látod. EZ a rendes IP na az más kérdés hogy a router ezt több felé osztja és a router általában 192.168.0.1, 192.168.1.2 meg ehez hasonló IP-ket oszt ki.
2012. máj. 26. 11:30
 4/7 anonim ***** válasza:

A router címfordítást (NAT) végez.

Azaz a rákötött eszközök kifelé 1 db (külső) IP címen fognak látszani.

A weboldalak és mindenki más (aki nem a routeredre van kapcsolódva, vagy a belső hálózatodra) ezt a külső címet látja. (Ez a "rendes" IP-d.)

A portokat tuti a routerben is kinyitottad és a te BELSŐ IP címedre irányítottad? (Ezt a belső cím amit a router neked és a rákapcsolód felhasználóknak ad ki. Megtudható, ha parancssorba beírod, hogy ipconfig.)

2012. máj. 26. 11:30
 5/7 A kérdező kommentje:
192.168.1.101 - nekem ez van kiosztva és a 80-hoz ezt irtam.(TP link router , forwarding , virtual server) és az összes protokollra engedélyeztem de nem jó.És ha ujra inditanám a routert? ilyenkor nem kel majd ujra beálitani a wifi jelszot stb?
2012. máj. 26. 13:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Common Service porthoz valamit ki kel választani?(ez akkor van mikor portot nyitok ki , ode eddig semmit sem választottam ki.) Amugy mindenkinek köszi mennek a zöld kezek!
2012. máj. 26. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó úton jársz!

Az újraindítás után is tudja még a router a beállításokat, ne aggódj.

Sajnos nincs most TP-link router a közelemben, de jó helyen keresgélsz, próbálgass még!

2012. máj. 26. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!