Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet valahogy automatikusan...

Lehet valahogy automatikusan névre szóló e-maileket küldeni?

Figyelt kérdés

2012. máj. 23. 09:25
 1/7 anonim ***** válasza:
ne csodálkozz a válaszok számán,mert ilyen kérdésre.......
2012. máj. 23. 10:08
 2/7 zsomkovacs ***** válasza:
Mire kéne neked ilyen?
2012. máj. 23. 10:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy klub szánára szeretnék körleveleket küldeni, de idősebbek vannak a tagok között, és a névre szóló leveleket jobban szeretik. Szóval az a lényeg hogy van egy e-mail lista egy névlistával és olyan körlevelet szeretnék AUTOMATIKUSAN küldeni, hogy mindenki egyesével kapja meg névre szólóan: a szöveges üzenet pl. kezdődjön úgy, hogy Kedves X.Y., ahol X.Y a listában a megfelelő e-mail címhez tartozik.
2012. máj. 23. 10:45
 4/7 nazguls ***** válasza:

(vagy: sokat keresel mert fizetnek hogy spammelj XD)

Nem hiszem hogy ilyen lehetséges - SPAM védelemnek hívják és ezért nem -.-"

2012. máj. 23. 13:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről beszélsz. A SPAM védelem az a fogadó oldalon van. Linux alól simán lehet ilyen küldeni egy kis progival. Csak azt szeretném tudni, hogy nincs-e valami szolgáltatás, vagy weboldal. Kis csoportról van szó, úgyhogy eleve nem lehet spam.
2012. máj. 23. 14:04
 6/7 zsomkovacs ***** válasza:

Ok, ha nem spammelésre kell, akkor rendben.

PHP-ban meg lehet csinálni. Van egy adattáblád (pl. MySQL), ami tartalmazza az e-mail címeket és a neveket. Írsz egy ciklust, ami végiglépked egy SELECT lekérdezés elemein, ami ezt a táblát adja. Aztán jön egy ilyen parancs:

$s="Tisztelt ".$sor['nev']."! <levéltörzs maradéka>";

Itt a sor az adattábla aktuális sora, a nev pedig a neveket tartalmazó mező. Ezután utánanézel a mail() függvény szintaxisának, mert nem tudom fejből és lusta vagyok bekeresni. Ezzel egy e-mail címre (ami ugye a $sor tömbnek eleme) tudsz e-mailt küldeni, adott tárggyal és levéltörzzsel (ami $s lesz).

2012. máj. 23. 17:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ezt nagyjából tudtam, php sem kell hozzá, mint mondtam Linuxból is leintézhető, de nekem nyilván nincsen szerverem. Helyette egy olyan szolgáltatás kéne, mai ezt tudja. Akár az említett kis PHP felületet.
2012. máj. 24. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!