Router antenna probléma!?
Tegnapi nap folyamán vásároltam egy routert (TP LINK TL-WR741ND) amit sikeresen be is üzemeltem megy az asztali gépen és a laptopon is az internet.
Azonban ha átmegyek a laptoppal a másik szobába elmegy a net, ha visszamegyek a szobába egész pontosan a router közelébe akkor meg megy minden.
Első tippem a jelerősség szabályzása lett azonban nem tudom hogy a router admin felületén merre találom meg ezt az opciót ebben kérnék segítséget, illetve ha esetleg szerinted / szerintetek más a baj vagy más is kérem közöljétek.
függőlegesen felfelé van a router antennája de már a szoba másik felében nem megy a net csak közvetlen a router közelében miközben 150m tud elvileg ez normális?
a másik szobában már csatlakozni sem tud ...
csatorna módosítást érdemes akkor csinálnom? le tudod nekem írni hogyan kell azt?
az nem lehet hogy esetleg rossz antenna?
Nem valószínű, hogy rossz az antenna. Persze kizárni se lehet, de én nem alapoznék erre, főleg, hogy új.
A csatorna módosítást úgy érdemes csinálni, hogy először letöltöd a Vistumbler nevű programot, amivel meg tudod nézni, hogy a környékbeliek milyen csatornákat használnak. Utána választasz egyet, ami ezektől minél távolabb van, de lehetőleg a 12-est és a 13-ast ne, mert pár eszköz támogatja.
Például látod, hogy van a környéken egy wifi a 10-esen, egy a 8-ason, meg egy az 1-esen, akkor valahol 4-5 környékén lesz neked optimális, a többitől a lehető legmesszebb.
Ha kiválasztottad a csatornát, akkor bemész a router beállításaiba, és a wifi szekciónál lesz ilyen beállítási lehetőség (channel). Kiválasztod a listáról, majd reseteled a routert.
A gépeken nem kell csinálni semmit, a vevők automatikusan igazodni fognak ehhez az új beállításhoz.
auto-ra volt állítva végigpróbáltam minden channel-en de ha átmegyek a másik szobába már nem megy ami egyébként kb 5 méterre van egymástól és egy vékony fal választja el.
egyéb tipp esetleg? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!