Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ezt elmagyarázná nekem valaki...

Ezt elmagyarázná nekem valaki hogy hogy is van ez?

Figyelt kérdés
A mostani internetem at 5 megás és 3 gigás azaz 650Kb\s másodpercenként 650 kilobájtot szedle.De mi az a 5Mb és 3Gb ez mit jelent.Mert ma 15megás lett a mai frissétéstől 2évre irtuk alá.

2012. máj. 14. 20:29
 1/4 anonim ***** válasza:

A Mega és Giga önmagában nem mértékegység, csak egy szorzó előtag (millió és milliárd).

Az internetszolgáltatók Megabites (Mb) sávszélességet és GigaBájtos (GB) adatforgalmi korlátot adnak.

Ez azt jelenti, hogy a letöltési sebességed maximuma 15 Megabit lett (ez egyenlő 1,875 MegaBájt/s vagy 1920 kiloBájt/s letöltéssel). Ha ehhez a csomaghoz van írva az 5 Megabit, akkor ez a garantált sávszélesség amit biztosítanak (640 kiloBájt/s). A letöltési sebességed pedig a garantált és maximum között fog lenni.

A 3 GigaBájt adatforgalmi korlát azt jelenti, hogy a letöltésed és feltöltésed összessége ha meghaladja ezt az adatmennyiséget, akkor a sebességet lekorlátozzák az adott hónap végéig, hogy ne tudj többet generálni.

2012. máj. 14. 20:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Aha értem.Tehát most nekem 1920Kb\s-os letöltést tudok csinálni.Mert eddik ma 1.1mega volt a csúcs sebesség e fölé nme ment még.
2012. máj. 14. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Az 1.1 MB/s (MegaBájt) már több, mint 8Mb (Megabit), tehát már a 15-ös csomag szerint kapod a sebességet. Nem törvényszerű, és csak megfelelő körülmények között jön létre az, hogy a maximum sebességet használod.

A szolgáltató is csak azt adja meg, hogy a garantált (640 kBps) és a maximum (1920 kBps) között lesz a sebességed, és amit most mértél - 1126 kBps -, az pont meg is felel ennek a követelménynek.

2012. máj. 14. 22:34
 4/4 A kérdező kommentje:
OKÉ.Értem köszönöm.
2012. máj. 15. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!