Lassú a le és feltöltés, mi lehet a gond?
A torrent sebessége és letöltési módja nem azonos a http-vel, így azzal ne vonj párhuzamot.
Ha nincs beállítási hiba, akkor a hálózat és a kapcsolódó peerek sebessége ilyen. Nem írtál megosztási arányokat, de ha nincs sok feltöltő, akkor a letöltés sem lesz gyors, vagy ha van feltöltő de ő lassú vagy kevés a rád jutó feltöltési sávszélessége, akkor szintén nem tudsz gyorsan tölteni. A feltöltésnél is ugyanez a helyzet, ha nincs kinek tölteni, vagy vannak rajtad kívül gyorsabb feltöltők akkor nem tudsz feltölteni sem.
Ahhoz hogy minden a maximumon menjen, elég sok olyan feltételnek kell teljesülnie, amire nem tudsz hatással lenni, hiszen itt nem egy szerverre kapcsolódsz közvetlenül, hanem egy bolyba amiben vegyes összetételű tagok kapcsolódnak.
A beállítások a kliensben csak korlátozóak szoktak lenni, előnyt nem tudsz beállítani. Esetleg ha tudod hogy passzív vagy, akkor aktívvá kell tenni magad (ha nem NAT-on vagy), és a tűzfalon vagy routerben is ki kell engedni a klienst hogy tudjon kommunikálni. A többi már nem igazán rajtad múlik. Ha csak egy torrenttel is egy kis időre sikerül gyorsan tölteni, akkor hiba sincs, csak rossz a megosztók teljesítménye a többinél.
Honnan tudom, hogy passzív vagyok? Ha az vagyok, hogyan tudom aktívvá tenni magam?
Windows alatt már sikerült egyszer, de linux alatt még nem tudom, hogy hogyan működnek a dolgok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!