Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok mas mac address...

Hogyan tudok mas mac address t tennni a wifi kulcsra?

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A fizikai MAC címet nem tudod megváltoztatni, az bele van égetve az eszközbe. De mivel a MAC címet végső soron az operációs rendszer közli a hálózattal, szoftveresen megváltoztatható. Windows alatt tudom a módszert.

Ha az eszközkezelőben az adott hálózati illesztőnek a beállításainál van olyan, hogy MAC address, akkor oda beírod az újat, és el van intézve. Csakhogy ez nagyon kevés csatolónál van így :)

A másik módszer hosszabb és csak óvatosan vele!

Előszöris kell a pontos neve a csatolónak. Parancssorba ha bírod:

ipconfig /all

akkor kiírja az adott csatoló nevét is. Persze ha több van, akkor mindegyikét. Jegyezd meg ezt a nevet, ha kell írd le, hagyd nyitva a parancssort esetleg.

Indítsd el a regeditet! Lépkedj be a következő kulcsba:

HKLM/SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Itt lesznek a hálózati adapterek, 0000, 0001, 0002 stb formában. Ha ráállsz bármelyikre a baloldalon, akkor jobboldalt megjelenik egy csomó adat. Nézd meg a DriverDesc értéket! Ha egyezik azzal, amit módosítanál, akkor megvagy. Ha van ugyanezen a szinten kicsit lejjebb egy NetworkAddress (két d két s!) nevű sztring érték, akkor írd át a kívánt MAC címre és kész is vagy. Ha nincs, akkor add hozzá: Jobb klikk, Új>Sztring. Névnek add meg azt, hogy NetworkAddress, értéknek pedig az új MAC címet. Kész.

Elvileg elég letiltani és engedélyezni az adaptert, az ipconfig /all parancs kiírja a MAC címet is, azzal tudod ellenőrizni.

Nem vállalom a felelősséget :) Ha valamit rosszul csinálsz, könnyen hazavághatod a Windowsodat. Ja, ez elvileg bármelyik Win alatt működik, 95-Win7. Én XP-n csináltam már ilyet.

2009. jún. 23. 11:15
 2/4 A kérdező kommentje:
koszi sikerult az elsovel...........nagyon koszonom
2009. jún. 23. 12:22
 3/4 A kérdező kommentje:

de megneztem a regediteset ott a driverdesk ertek ennek minek kellenne lenni.........mert csak olyan van h

Type REG_SZ

Data D-link AirPlus G DWL122

vagy

Data WAN Miniport(PPTP)

ezt a reszt nem ertem

2009. jún. 23. 12:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez is egy megoldás: [link]

Vagy ez: [link]

Vagy akár ez: [link]

2009. jún. 23. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!