Alföldön lakom tanyán ahol csak edge a lefedettség. De légvonalban kb 5 km-re van tőlem Szank településen a telenor hipernetképes tornya. A modemem huawei e169 de másikat is be tudok szerezni, a lényeg hogy gyorsabbá tudjam tenni a netet. Modemre irányított yagi antenna kötésén gondolkozom csak az a baj vele hogy nem biztos hogy elég magasra tudom tenni hogy egy az egyben rálásson a toronyra, mert erdő is van köztünk. Segítséget, ötleteket kérek légyszíves.Ha antennát kellene pluszba rádugnom milyet és honnan? Nagyon köszönöm.
meny a háznak a legmagasabb ponjára :D é csinálj valami leárnyékolot ami a mobilfrekvencia sugarait a torony feléírányitja van 1 olyan anyag ami elég jol le árnyékol csak a neve nem jut eszembe :S majd utána nézek és írok :D
2012. ápr. 28. 20:21
2/9 A kérdező kommentje:
Ezt az árnyékolót úgy képzeljem el mint pl egy tölcsér és a közepén a modem? Vagy nyitottabb mint egy parabola? Esetleg ha megtalálod az anyag nevét küldenél egy kezdetleges rajzot hogy mégis hogy képzelejem el? Várom még a válaszokat. Köszi
segítene meg persze egy fme-crc9(smb)kábel az antenna meg a modem közé? Leküzdené azt az 5km-t /fákon át vagy felett/?
Mert megvenném de nem szivesen dobnám ki azt a pénzt ha nem ér semmit. Köszönöm
2012. ápr. 28. 21:42
4/9 anonim válasza:
nézd meg a lefedettségi térképet. Ha esetleg éppen beletartozol a 3G lefedettségbe akkor bemehetsz a telenorhoz és ebben az esetben biztos segítenek neked de ha tőled 5 km-re DC-HSPA+/HSPA+ lefedettség van akkor lenni kell nálad 3G-nek.
2012. ápr. 28. 22:01
5/9 A kérdező kommentje:
Úton 7kmre van a torony légvonalban kb 5km. nincs 3G-m. Kézin keresem Telenor 2G, T Mobil 2G, Voda 2G+3G is van.
Ha átállítom csak wcdma-ra semmi net.A telenornál adtak egy maszek szerelőnek a tel számát aki 25-30 ezerért az általam említett hasonló eszközökkel megcsinálja a hipernetet. A torony 21 mbit-es. Az nem lehet hogy a modemem belső antennája gyenge? Másik modem esetleg ami erősebb? Csak EDGE van nálam max jelerősségen.
2012. ápr. 28. 22:35
6/9 A kérdező kommentje:
Ma elmentem a toronyhoz és onnan indultam el hazafelé közben többször megálltam és néztem a jelet. 4km-ig rá is láttam szabad szemmel is ment is a net gyorsan. A maradék kb 1km-en nem láttam rá mert jól eltakarják a fák és véletlen sincs 3G.Találtam ma a neten 1 kis antennát 5m kábellel 11dbi nyereségű jelerősítő antenna. Ez megoldás lehet esetleg? Vagy esetleg más ötlet? Nem hiszem el hogy nem lehet valahogy megoldani. Kérlek segítsetek.
igen,próbálj meg valami erősebb antennával fogni a 3G-t de mindenképpen úgy hogy az antenna jó magasan legyen, azaz úgy rálásson a mobiltoronyra hogy nincsenek útba a fák. Amúgy meg ha jól tudom a vodafone most elég sok helyen kiépítette a 3G hálózatát és ahogy írtad nálad is van, lehet érdemes lenne elgondolkodnod a szolgáltatóváltáson.
2012. ápr. 29. 23:35
9/9 anonim válasza:
nézd meg ezt a térképet: [link] válaszd ki a térkép alján a 3G-t és nézd meg hogy majdnem egész Magyarországon van 3G lefedettsége a vodafone-nak. Én egyáltalán nem akarlak rábeszélni a váltásra de ezt tartom ésszerűnek. előző válaszoló voltam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!