Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Windows 98-ra köthetek rá...

Molnardav kérdése:

Windows 98-ra köthetek rá internetet?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Dávid vagyok. Van egy régi Pentium III-asom. Érdekelne, hogy ha rákötném az internetet, akkor tudok-e win98 alatt netezni? Fel fogja ismerni a win98 az internet böngészőket? Vagy a win98 már abszolút nem képes erre? Akit tudja, az írjon légyszi. Előre is köszi.

2012. ápr. 23. 08:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Mondok valami vicceset: win95 alól is lehet netezni!

Sőt! Bizonyos extrákkal még DOS alól is lehet küldeni és fogadni adatokat! :D

Miért ne lehetne? Éppen ugyanúgy üzemel, bár a mai modern böngészők nagyrésze már nem lesz kompatibilis, mert a HTML4 (meg szerintem a HTML3) megjelenítésével, Flash és Java problémákkal számolj, de ezenkívül tudsz netezni.

2012. ápr. 23. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Elindulni elindulna az alap böngészője, de ahogy mondták, újabbakat nem támogat. Plusz mivel ezer éve nem támogatott oprendszer, így esélyes hogy 5 perc után bekap 10 vírust és összeomlik.
2012. ápr. 23. 08:48
 3/9 Dottorre ***** válasza:
Mukedli... viccesen hangzik, de nem így van. Mivel már senki nem használja, a régi vírusok már nem terjednek annyira, így kevésbé lesz vírusos, mint egy új gép. Láttam már olyan cégeket, ahol fizikai tűzfalnak használtak ezer éves Windowsos gépet.
2012. ápr. 23. 11:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát, érdekes, nekem mondjuk személyes tapasztalat volt, hogy 2.indításra összeomlott a rendszer ha netre volt kötve. Ráadásul 2006 óta nincs támogatva, és nem elérhető rá egy csomó friss szoftver, csak régebbi kiadások, amiknek viszont vannak javítatlan biztonsági réseik.

Egy PIII-as már sztem elbírna egy XP-t, de netezéshez jobb lenne egy kisebb Linux, vannak naprakész verziók, és netezésre tökéletesek.

2012. ápr. 23. 11:47
 5/9 Dottorre ***** válasza:
Hát aktív netezésre azért én sem javasolnám a Win98-at, ez tény. Egyébként volt olyan időszak ,amikor tényleg összeomlott pár indítás után, ez is igaz.
2012. ápr. 23. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Mukedli89, jól mondja pIII-ason elmegy az XP.

Legalábbis az ismerősömnek elmegy a következőn.

proci: 1 Ghz

ram: 512 Mb, 133 Mhz

videó k: 32 vagy 64 Mb de ez mindegy is.

Xp-t tettem fel neki és jó.

2012. ápr. 23. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Kernel extenderrel még a legfrissebb firefox is menni fog elvileg, de a 3.x mindenképp.
2012. ápr. 23. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Én az első gépemen használtam XP-t:

Intel Celeron 800 Mhz

128 (később 256) MB RAM

32 MB videomemória

2012. ápr. 23. 17:39
 9/9 anonim válasza:

Xp rakd fel,ne szívassd magad a 98cal!

Ha van legalább 1gb ramod,és 1ghz procid,akkor nagyon döcögősen a 7 is elmehet!

2017. jan. 15. 03:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!