Egy háztartásban két számítógép két db vezetékes modemmel működik?
dialup modem? vagy kábelmodem?
egyébként nem
hát ilyen adsl telefon vezetékes modem
miért nem?
Router képes elosztani a netet. A modemből eddig a gépbe ment a hálókábel. Ezt most a router WAN-portjába kell dugni, majd a router LAN-portjaihoz lehet több gépet is csatlakoztatni. Az eszköz feladata pedig az útválasztás és csomagelosztás, hogy minden csatlakozó eszköz normálisan tudjon kommunikálni.
Ha a router wifi-képes, és van wifi-képes eszköz a házban, akkor kábel mellett levegőben is lehet szórni a jelet.
asszem értem akkor nekem a vezetékes router lesz a nyerő
köszi
bár mondjuk nem értem miért nem tud egyszerre két modemmel két szköz működni..
Az adsl be tud tárcsázni két helyről is, de az adott tartományhoz úgy emlékszem csak egy IP jár. Tehát a "józsi@tonlány.hu" loginra csak egy címet kaphatsz. Egyik kiüti a másikat, leválni nem fog valószínűleg, csak nem lesz adatforgalom. De egy ADSL vonalra csak egy modemet lehet feltenni mert egyébként szétesik az adsl szinkron.
A megoldás egy olyan router ami tud adsl-re tárcsázni és ethernet-en el lehet osztani
Mert nem az a feladata. A modem egy jelátalakító, ami neked a bejövő jelet használható információvá, a kimenő információt pedig jellé alakítja amit közvetíteni lehet (modulátor-demodulátor, röviden modem).
Egy darab modem kell a bejövő kábelhez, alapból nem is tudsz két modemet alkalmazni, mivel abba a koax (vagy telefon) kábel megy bele, és az utp megy ki belőle. Az első modemből kimenő utp-t nem tudod a másik modem koax (vagy telefon) helyére dugni.
A router, mint útválasztó pedig pont erre való, kiválasztja a megfelelő útvonalat, és a csomagokat annak a gépnek küldi el, amelyiknek kellett. Azért csatlakozik közvetlenül az 1 db modem után, hogy az legyen szintén az első eszköz ahová beérkezik az adat, és az legyen az utolsó, amelyiken a kimenő átmegy a modemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!