Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » NAT-olt hálózatról valami...

NAT-olt hálózatról valami módon kitudok lőni weboldalt?

Figyelt kérdés

A netem mondhatni elviselhetően gyors, viszont NAT-olt hálózat. Megoldható valahogy hogy hamachi vagy bármi féle program nélkül elérhető legyen kívűlről a weboldalam? (Biztos hogy nem router, tűzfal blokkolja.)

Avagy ha csak simán nem lehet megoldani, esetleg olyan program amihez nem kell majd külön csatlakoznia a felhasználónak, mint például a hamachihoz.. Tehát hamachitól eltérő megoldás kéne.

2012. ápr. 12. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Portátirányítás. Ahhoz viszont hozzáférésed kell legyen a NATot végző routerhez (vagy egyéb azonos alhálózaton lévő kintről elérhető eszközhöz). Gondolom ha volna hozzáférésed, nem itt kérdezősködnél. Más megoldás nincs.
2012. ápr. 12. 22:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Megoldható persze, a routerben forwaldold a kívánt portot és kész.

Webszerver esetén ez általában a 80-as.

(Ugyan így lehet bármilyen szervert kiengedni.)

2012. ápr. 12. 22:21
 3/11 A kérdező kommentje:
annyi az egész hogy a kiszolgálóm baszott adni egy normális fix ip-t közvetlen a főszerverről vagyok natolva és ez a legnagyob gond.. szóval ezért kéne valami megoldás, mert 3hónap és lejár a fizetett szerverem és a weboldal fejlesztését folytatni akarom itthonról.
2012. ápr. 12. 22:30
 4/11 A kérdező kommentje:
tudom hogy az apache a 80as portot használja de már kipróbáltam 8080al és egyéb portal tehát nem ott a gond meg ha kiveszem a routert akkor sem működik a dolog.. :) szóval simán modemen keresztül sincs connect
2012. ápr. 12. 22:31
 5/11 anonim ***** válasza:

De pontosan ott a gond, hogy nem férsz hozzá a szolgáltató routeréhez. Ami érdekes is lenne ha engednék hogy belepiszkálj. :)

Kisebb gond hogy nem fix az IP-éd, nagyobb hogy nem publikus. Mint már írtam erre nincs megoldás, elvi okokból.

Amit tehetsz:

1. Megkérdezed a szolgáltatódat van -e lehetőség publikus külső IP címet kérni. Lehetőleg fix, de ez nem feltétel. Legtöbbnél lehet havi pár száz Ft ellenében.

2. Kiteszed a weboldaladot az internetre. Vannak ingyenes lehetőségek is. Legprofibb talán a googlenál, 10GB ingyér.

[link]

2012. ápr. 12. 22:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát jah, sajna más mód nem lesz.

Bár a natot is át lehet ütni, de nem olyan könnyű feladat és ahhoz külön úgy kell megírni az alkalmazást is, hogy menjen. (Egy böngésző nem fog tudni mondjuk [link] -ot végrehajtani magától...)

ESETLEG még valami upnp-s mókának lehetne utána nézni, de nem sok esélyt látok rá....

Írj a szolgáltatónak!

De ha csak webes cucc kell, akkor használj ingyen tárhelyet, van rengeteg és egész korrekt némelyik.

2012. ápr. 12. 22:55
 7/11 A kérdező kommentje:
ez szép és jó csak hogy a weboldalon kivül menne egy játék szerver is illetve a weboldal az csak félig weboldal. a főoldal egy weboldal egy videómegosztó lényegében. és ezen kívül egy fórum (vbulletin) na igen<-- az meg a másik dolog hogy a fórum motort szeretik sok helyen betiltani még akkoris ha eredeti.
2012. ápr. 12. 22:57
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, már löktem egy levet a szolgáltatónak ;) aki remélhetőleg aztfogja mondani hogy ad egy komplett szervergépet gigabites neten 1terra tárhellyel 32giga rammal.... :D meg álmaim asszonyával. .:D Még fogadok azért egyéb ötleteket és az eddigieket köszönöm!
2012. ápr. 12. 22:59
 9/11 anonim ***** válasza:

A hole punching nem üti át a NATot, nem közvetlen egymáshoz kapcsolódnak a kliensek, hanem egy mindkettejük számára elérhető szerver közvetítésével bonyolítják a forgalmat.

Az upnp-ét szintén valakinek be kell kapcsolni azon a bizonyos routeren, ami elég valószínűtlen hogy bekapcsolva felejtették. Bár annál kétségkívül nagyobb a valószínűsége, mint hogy éppen a kérdezőre irányítva felejtette volna a szolgáltató a 80as portot. ;)

2012. ápr. 12. 23:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Tudom, de többféle képen is lehet hole punching-ot is megvalósítani. :)

Megpróbálni pedig meg lehet bármit, ennél rosszabb a helyzet úgysem lesz. :)

2012. ápr. 12. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!