Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ismer valaki olyan programot...

Ismer valaki olyan programot ahol 50. 000 * 50. 000 pixel el nagyságú képet lehet rajzolni?

Figyelt kérdés
Ismer valaki olyan programot vagy bármilyen alkalmazást, ahol digitalizáló táblával lehet rajzolni nagyon nagy területen? Arra gondolok hogy, például photoshop -ban egy 5000*5000 pixeles kép már akasztja a gépem. Én mondjuk 50. 000*.50. 000 -es méretet szeretnék, van rá megoldás?

2012. ápr. 12. 19:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom a választ, de akkorát miért? 5000x5000 bőven elég egy óriási plakátnak is - gondolok itt olyan méretűre mint a gyurcsány plakát volt anno [link]

persze ott az arány más.

2012. ápr. 12. 19:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Szoba festéshez kellene, csillagos égbolt festéshez. Olyan kellene ami kezeli a digitalizáló táblák nyomásérzékenységét is. Gondoltam nem létezik ilyen, de azért megkérdeztem. :)
2012. ápr. 12. 19:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha minden pixel csak 4 bájtnyi memóriát foglal (RGBA), az összesen 9,3 giga, amit mind a memóriában kellene tartani (gondolom nincs ennyi a gépedben), és viszonylag gyorsan dolgozni is vele, nem beszélve még az operációs rendszerről, aminek szintén nem árt futnia közben.

És persze a szerkesztő kezelhet layereket, szaturációt, egyéb nyalánkságokat, egy ekkora képhez nem elég halandók otthoni gépe.

2012. ápr. 12. 19:42
 4/11 anonim ***** válasza:

a Photoshop simán képes ekkora méretet kezelni, a te géped az, ami ezt nem bírja

nyomásérzékelést PS szintén képes kezelni, csak be kell állítani, hogy mit és hogyan kezelje

2012. ápr. 12. 19:47
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen gondoltam, olyan oldal lenne jó amilyen ez: [link] de érzékelné a digitalizáló táblát nem akad, és layereket is kezel. Persze tudom ilyen nem létezik :P
2012. ápr. 12. 19:47
 6/11 anonim ***** válasza:
De miért kéne egy szobafestéshez ekkor felbontás neked?
2012. ápr. 12. 21:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Ki lenne nyomtatva egy különleges papira.
2012. ápr. 12. 23:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Jó, de a papírra nem tudom miképpen akarod felvinni, de annak is van egy limitje, meg lehet talán oldani kisebb darabokból is azt.
2012. ápr. 12. 23:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Photoshop tényleg jó lenne de mondok jobbat. Mit szólnál egy 50000-nél is nagyobb képkockás programmhoz? Amkben nincs is képkocka. Vectoros így bármekkorát készíthetsz.
2012. ápr. 13. 06:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem kifejezetten a csillagképeket akarod felfesteni, akkor szerintem egy egyszerű seamless textúra is elég amit annyiszor raksz egymás mellé ahányszor akarod. A magyar kifejezést nem tudom.
2012. ápr. 13. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!