Az invitelnél fizetek elő egy 15 megabites ADSL internetre.Ma kötötték be viszont észre vettem hogy elég lassú net.Mondta az ismerősöm hogy mérjem le a speedtest-en és ez jött ki: [link] .Most akkor erre a sebességre fizettem elő 8490Ft-ért? Mert ennyiért egy kicsit keveslem ezt a sebességet de én tök hülye vagyok ehhez.Valaki felvilágosítana most akkor erről?
2012. ápr. 8. 20:13
1/9 anonim válasza:
A mérés előtt a torrent klienst állítsd le.
2012. ápr. 8. 20:15
2/9 anonim válasza:
Ha ilyen az alap, akkor vedd elő a szerződést, és nézd meg, mennyi a GARANTÁLT sebesség.
Ha 1Mbitnél lassabb, akkor nagyon megszívtad. Ha legalább 1mbit-nél gyorsabb a garantált, akkor hibajelentés. Speedtest-nél valahol 1.8mb/sec sebességet kéne mérned (igen, a szolgáltatók játéka a számokkal - senkisem méri bitben a sebességet, de ők igen, mert így nagyobb a szám.)
Amúgy ennyi pénzért szerintem ez nagyon drága, és lassú is. Ha nincs más, akkor persze más téma...
2012. ápr. 8. 20:18
3/9 anonim válasza:
Ez akárhonnan is nézzük nagyon kevés, oké, hogy a garantált sebesség jóval kevesebb mint a névleges, de azért ritka az olyan hogy a 15 megabites net a 256 kibitet sem éri el, valami vagy valaki használja rendesen. SirButcher meg baromságokat beszél, mert ADSL netet nem adnak manapság már ilyen alacsony garantált sebességgel.
Garantált feltöltési sebesség: 512kilobit/s Én már hívtam a helpdesket és elmondtam hogy én nagyon nem értek ehhez de azt mondta a telefonos nő hogy ez pont megfelelő sebesség és még ott halandzsázott össze vissza hogy ez ezzel egyeblő meg ennyi az átváltási érték meg ilyeneket de szerintem kihasználták a tudatlanságomat és átvertek. Amúgy ha segít akkor ez a csomagom van: [link]
2012. ápr. 8. 20:31
5/9 A kérdező kommentje:
Nem használja semmi se a netet mert ez frissen telepített windows a frissitések ki vannak kapcsolva a utorrent meg a gépre sincs rakva.
2012. ápr. 8. 20:32
6/9 anonim válasza:
valami itt tényleg nem stimmel. garantál sebesség olyan 4,8 megabit körüli.
hívd fel még egyszer, ha megint hülyének néznek akk hagyd a f.szba és keress más szolgáltatót.
2012. ápr. 8. 20:54
7/9 anonim válasza:
hívogasd őket emiatt, vagy ha hatékonyabb akarsz lenni, jobb ha becsámpázol a legközelebbi irodájukba és rácsapsz az asztalra, mert telefonos kisasszony jó párszor le fog pattintani mire valami lépés is születik az ügyben.
2012. ápr. 9. 18:11
8/9 anonim válasza:
Anyáméknál az Invitel ADSL szerződés szerint garantált sebessége 512kbit le, 128kbit fel...
Sőt, nézd meg a UPC csodás "fiber-power" netcsomagját (a legolcsóbbat!) Havi 5gb forgalom, utána ha jól emlékszem 128/32-es netsebességre korlátoznak le - vagyis utána használhatatlan a net.
Ritka mocskok tudnak lenni a szolgáltatók, azért kell megnézni. A garantált sebesség nagyon sűrűn (pláne vidéken) kritikán aluli sebesség, hiszen megtehetik, és védve vannak - eladják méregdrágán, és ha az ügyfél reklamál, akkor széttárják a kezüket, hogy "a garantáltat szolgáltatjuk".
2012. ápr. 9. 18:28
9/9 A kérdező kommentje:
Most jelentkezett még egy probléma. Pénteken az internettel együtt IPTV-t is bekötöttek ugyanúgy az invitelnél. Eddig nem nagyon volt időm tv-t nézni épp hogy bekapcsoltam. Na mondom nézzünk meg valamit a tv-ben oké eddig minden jó mindenki örül meg lehet állítani az adást vissza lehet tekerni jaj de szuper. Ekkor jelentkezett a baj ugyanis ha elkezdem használni az internetet azzal a szerény sebességével eszméletlenül beszaggat az egész tv a hang recseg,élvezhetetlen az egész(gondolom azért mert a tv set top box-a az ugyanúgy a modemre van kötve mint az internet) viszont ahogy abbahagyom az internetezést megint megy a tv.Na akkor holnap szerintem megyek is be az ügyfélszolgálathoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!