Router-ren hol olvashatom le a wifi kódját?
1. Kell egy olyan gép, ami rá tud csatlakozni, azzal rácsatlakozol. Lehet kábelen is.
2. Ezen a gépen megnyitsz egy parancssort (start menü -> kellékek)
3. Beírod, hogy ipconfig, majd enter.
4. Azt az IP címet, amit az alapértelmezett átjáróra (!) ír (192.168...), bírod a böngésződ címsorába, majd enter.
5. Felugrik egy kis ablak, ami belépési nevet és jelszót kér. Ezt vagy tudod, vagy rá van írva a router aljára, vagy rá van írva erre a felugró kis ablakra, vagy benne van a használati útmutatóban. Az ezen az oldalon levőket is megpróbálhatod: [link]
6. Ha sikeresen beléptél, akkor olyan, mintha az internetet böngésznéd, csak a router beállításait látod. Keress wifi (wireless, wlan) beállításokat, vagy fordulj a használati útmutatóhoz.
7. Valahol lesz olyan, ahol a wifit lehet beállítani, ezen belül is a biztonsági beállításokat (security) keresd. Ott lehet a wifi jelszót megadni. Nyilván ki lesz csillagozva, vagy pacák lesznek helyette, mint általában jelszavaknál.
8. Ezt írd át, és utána alkalmazd (kell lennie egy OK vagy apply gombnak.
9. Ha kéri, indítsd újra a routert (OK, vagy reboot gomb, vagy ilyesmi).
10. Ha újraindult, akkor már az új jelszóval lehet kapcsolódni.
Azért ilyen általánosan írtam le, mert a pontos menete a dolgoknak routerről routerre változik. De ha olvasni tudsz, akkor némi józan ész használatával odatalálsz, ahová kell. Ha nem tudsz angolul, egy fordító program/oldal jól jöhet. Sok sikert!
Sziasztok nekem is ez lenne a gondom csak nekem inviteles modem em van és abba van wi-fi
a modem neve : ZXV10 W300B
és nem tudok belépni ott az interneten abba az izébe :)
előre is köszönöm ha tudtok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!