Hogy oldjam meg, hogy a router wifi-t is sugározzon, és a PC is kapjon netet ethernet kábelen?
A wifi csak az okostelefonom miatt kell.
TPlink TL-WR741N wireless routerem van.
Eddig nem volt beállítva a wifi, egyszerűen "hosszabbítóként" használtam a PC és a moden között.
Előre is köszi a válaszokat!!
Ez a magyar nyelvű leírás teljes egészében ehhez a modellhez készült:
Olvasgasd szépen és próbálkozz, ha valamit nem értesz rajta kérdezz nyugodtan.
Nekünk IPTV-s routerünk van, T-Home-os srác szerelte, megy róla a TV (kábellel), az asztali gép (kábellel), meg a wifi (laptop meg okosteló miatt).
Nem emlékszem, hogy külön kellett volna bekapcsolni rajta bármit, hogy wifi-t kezdjen sugározni.
"Nem emlékszem, hogy külön kellett volna bekapcsolni rajta bármit, hogy wifi-t kezdjen sugározni."
A szolgáltató alapból beállítja, ne hasonlítsd össze azzal, mikor egy nyers router -t veszel a boltból. Amúgy a Wi-Fi titkosítást szerintem neked is nem árt beállítani.
Akárhányszor engedélyezem neki a wifi sugárzást, a kábellel bekötött PC nem tud csatlakozni, és a telefon nem érzékeli a wifit.
Az előbb mindent kikapcsoltam és újraindítottam (modem, router, PC ebben a sorrendben) miközben a wifi engedélyezve volt.
A router bekapcsolásakor az okosteló egyből látta a wifit, a PC bekapcsolásakor még a PC is kapott netet 1-2 percig, utána megszakadt, és se wifi, se kábel...
A baj az hogy nem értek hozzá, és el sem tudom képzelni hogy miért szakad meg.
Hozzátenném, hogy miután megszakadt, a routeren a wifi-lámpa stabilan ég, a kábel egyáltalán nem. Ennek ellenére a teló nem látja a wifit...
Status
Firmware Version: 3.11.7 Build 100603 Rel.56412n
Hardware Version: WR741N v1/v2 00000000
LAN
MAC Address: 74-EA-3A-BA-B2-EC
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Wireless
Wireless Radio: Disable
Name (SSID): laszlo
Channel: 12
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: 40MHz
Max Tx Rate: 150Mbps
MAC Address: 74-EA-3A-BA-B2-EC
WDS Status: Disable
WAN
MAC Address: E0-CB-4E-D7-9B-6D
IP Address: 85.67.79.37 Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 85.67.79.1
DNS Server: 85.66.85.120 , 85.67.159.35
Ebben az állapotban van már jó ideje, és rendesen működik.
Mondom, baj akkor van ha engedélyezem neki a wifi sugárzást.
Mintha kizárná egymást a kettő..
Szerintem rakd fel a legújabb firmware -t.
A hibajavítás listában van egy ilyen bejegyzés: "Improve wireless performance and stability."
Magyarul javítja vezeték nélküli egység stabilitását. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!