Mi az az email feketelista?
Én SOHA nem találkoztam ilyennel, édesapám meg panaszkodott, hogy olyan mailcímekre küldött mailt, amire egy hete gond nélkül elment, most meg visszaköpi feketelistára hivatkozva, de nem kínál megoldást. A gond ráadásul az, hogy ez nem egy gmail vagy freemail vagy ilyesmi, hanem egy inviteles, mert ott van előfizetése.
Ez jött és rohadtul nem értjük, hogy mit kellene tenni:
"> This is the mail system at host b.relay.invitel.net.
>
> I'm sorry to have to inform you that your message could not
> be delivered to one or more recipients. It's attached below.
>
> For further assistance, please send mail to postmaster.
>
> If you do so, please include this problem report. You can
> delete your own text from the attached returned message.
>
> The mail system
>
> <********@citromail.hu>: host server27.citromail.hu[91.83.45.27] said: 550
> 5.1.1
> <*******@server13.citromail.hu> recipient rejected, your address,
> 62.77.203.4
> is listed in dnsbl-1.uceprotect.net / Sajnaljuk, az On cime,
> 62.77.203.4, a
> dnsbl-1.uceprotect.net feketelistan szerepel (in reply to RCPT TO
> command)
"
Feketelistán szerepel. Jó, de: Miért? (azt ugyanis nem írta) és hogy kerülhet le róla? (Azt sem írta)
Előre is köszönet, ha segít valaki.
Azt írja hogy a:
"******@server13.citromail.hu> recipient rejected,your address"
Szóval a címzett rakta fekete listára a ti email címetek hogy tőletek nem kíván több email-t kapni.
Legalábbis a jelentés ezen része ezt állítja.
De tapasztalatom nincs a témában,használjatok valami más email szolgáltatót mondjuk gmail.Nyissatok ott egy email fiókot,arról küldjetek emailt az elsőnek el kell menni biztosan.Majd küldjetek még egyet később mikor a címzett már biztos megkapta az előzőt,mondjuk másnap vagy valami.Ha a második email-el is ez történik,akkor a címzett(ek) nem szeret(nek) titeket.
Hát mindegy,max annyit tudtok csinálni hogy írtok minden email szolgáltató ügyfélszolgálatának ahova nem megy el az e-mail és mellékeld ezt a jelentést.Csak ők tudják megmondani miért vagy fekete listán de eltávolítani a fekete listáról csak a címzettek tudják.
Nem tudom mivel foglalkoztok,milyen körleveleket,hírleveleket küldözgettek szét de most lehet csalódás ér afelől hogy talán mégse szeretik az emberek annyira?
A jelentés szerint így van.
Írjatok a szolgáltatóknak,mellékeljétek ezt a jelentést és majd kiderül.
Öregek küldenek öregeknek, szándékolt bannolás kizárt.
Ha egy spamszűrő robot félreértett valamit, az lehet.
Valószínűleg felkerülhetett az email-címe az illegális EMAIL_CÍM kereskedők listájára, valamelyik ismerőse "jóvoltából", aki szeret körlevelezni és úgy továbbít mindent, hogy nem törli az előzőeket.
Én is jártam már úgy, hogy az én Freemail-es email-címemre angolul jött a visszajelzés, hogy Rolex órákat(!) adtam el! Sőt, saját magamtól is kaptam email-t! Egy: nem levelezek angolul, kettő: soha semmit nem adtam el a neten. Jeleztem a Freemail hibabejelentőjében, ott javították a hibát, legalább már saját magamtól nem kapok emailt.
Hozz neki létre Gmail postafiókot, sokkal jobb és megbízhatóbb.
Nekem is ez van most. viszont IP -cím alapján szűrnek és nekem dinamikus az íp címem így nem tudom megváltoztatni.
"Sajnaljuk, az
On cime, a spamcannibal.org feketelistan szerepel"
Mit lehetne tenni? Hova, kihez kell forduljak? Írtam a citromail-nek. Nincs válasz.
A spamcannibal.org címen nem találtam opcíót a bejelentésre, hogy vegyenek le és angolul sem beszélek.
Proxy-val elment a levél és még nem jött vissza tőlük (eddig)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!