Ha Kínából rendelek Ebay-en (4000ft értékben) akkor kell vámot fizetnem?
Én is eBay-ről szoktam rendelni, kiegészítők, pendrive-ok, elektronikai dolgokhoz töltő, elosztó stb. De eddig még sosem kellett fizetnem vámot.
Bár azt nem tudom h egy nagy értékű tárgy esetében ez h van, de az ilyen kisebbeknél nem kell.
Bizonyos értékhatár alatt (ez most ha jól tudom 100 EUR érték, de nem vagyok biztos benne) egyáltalán nincs rá vám, fölötte is csak akkor, ha konkrét ár van a csomagra írva és kereskedelmi áruként kapod.
De 4000 Ft-os cuccal nem fognak foglalkozni, kínából eBay-ről meg amúgy is mindent "gift" megjelöléssel küldenek, amivel szintén nem törődnek (kivéve, ha nagy és/vagy nehéz a cucc, mert akkor gyanús lehet nekik, hogy többet ér).
Esetleg kibonthatják (nekem már volt ilyen) a vámon, de ha láthatólag nem nagy értékű dolog, akkor nem lesz belőle semmi bajod.
Nekem se kellett még vámot fizetnem.
Általában igaz rájuk a 21-30 napos szállítási idő.
De néha előfordul 60 vagy annál több nap is... Ez akkor van ha nagyon elkeverték a postán a csomagod.
De nekem még minden megjött. Az 1$-os termék "free shipping"gel is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!