Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ilyen lassan tudok...

Miért ilyen lassan tudok letölteni?

Figyelt kérdés
A minap folyamán vettem egy 40 mbps LAN netet (digi). A utorrent sokkal gyorsabban töltött, mint eddig. Most 4.5 mb/s sebességgel töltött. De elgondolkodtam rajta, hogy nem lassú-e ez. Ezért csináltam egy sebesség tesztet a speedtest.net honlapon. És az eredmény az volt, hogy 25 mb/s letöltési sebesség. Miért nem tudok ennyivel tölteni? És ne kérdezzétek a feltöltőket, mert 350-en vannak.
2012. márc. 13. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
4,5 MBps = 36 Mbps, ami teljesen rendben van, úgyhogy nincs hiba.
2012. márc. 13. 14:52
 2/7 A kérdező kommentje:
De akkor miért azt írja a speedtest honlapján, hogy 25 mb/s?
2012. márc. 13. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Az internet sebessége nem állandó. Az minden pillanatban sok befolyásoló tényező miatt változik. Te amikor előfizetsz egy csomagra, akkor nem a maximum sebességgel fogsz tölteni, hanem valahol a garantált és maximum között lesz a sebességed mindig. Ha minden tényező tökéletes, akkor érheted el a maximális sebességet egy adott kiszolgálóról egy adott munkamenetben.

A sebességtesztet, ami http-letöltést jelent, pedig nem lehet összehasonlítani a torrent letöltéssel, hiszen nem mindegy hogy egy szerverről töltesz, vagy valakinek a gépéről.

A letöltésben elért 36 Mb pedig közel van az előfizetett maximumhoz, úgyhogy a kapcsolat ebből a szempontból hibátlan (90%).

2012. márc. 13. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Csakhogy az ott nem mb/s, hanem Mbps (megabit per sec). 1 Mb/s = 8 Mbps
2012. márc. 13. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Te is hülyeséget írsz, mert a Mega jelölése mindig nagy -M betű.

Mb = Megabit

MB = MegaBájt

8 Mb = 1 MB

Amikor a kliens leméri a sebességet, az MegaBájtban van megadva, míg a szolgáltató (és a speedtest) adja meg Megabitben.

Így amikor a kliensben leméri a 4,5 MB sebességet, az 36 Megabitnek felel meg.

A kérdező pedig vagy nem tudja, hogy van különbség, vagy nem tudja normálisan feltüntetni a különbséget a két mértékegység között, és ő ugyanazt a jelzést használja mindkettőre.

2012. márc. 13. 18:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Én tudom a sebességeket és azt is, hogy így írja ki a utorrent. Azért írok így, mert ezt MOBILRÓL írtam le.
2012. márc. 14. 19:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja és a mobil szó nem a kiabálás miatt, hanem a kiemelés miatt van így írva.
2012. márc. 14. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!