Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok csinálni egy...

Hogyan tudok csinálni egy egyszerű jelszót a honlapomra? (azért ne legyen túl egyszerű)

Figyelt kérdés

Ha valakinek megvan a helyes jelszó akkor be tud lépni és a honlap átlépjen az index.php-ról az info.php -re

kérlek segítsetek!!!

2009. jún. 9. 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet olyat is, hogy adatbázisban tárolod le, pl. MySQL-ben és onnan ellenőrzöd a helyességét, vagy esetleg a php oldalon tárolod, mint itt.

Az index.php:

HTML>

<HEAD>

<Link rel="stylesheet" title="screen" media=screen href="index.css" type=text/css>

<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-2">

<META http-equiv="Default style" content="screen">

<Title>Trefort 07A - Belépés</Title>

</HEAD>

<Body>

Az oldalra csak jelszóval lehet belépni.<BR><BR>

<?php

$password = "xxx";

if((isset($_POST['password'])) && ($password == $_POST['password']))

{

print '<iframe width=100% height=100% src=00000/index.php> A jelszó megfelel!

<A Href="00000/info.php">Tovább>></A></iframe>';

}

else {

print 'A jelszó nem felel meg!<BR>

<form method="post" action="'.$PHP_SELF.'">

<input type="password" lenght=20 name="password"><input type="submit" value="Belépés"></form>';

}

?>

</body>

</html>

2009. jún. 9. 09:03
 2/9 anonim ***** válasza:
9%

A fenti gondolatmenet jó, de pl. a <br> tagot zárni kell, helyesen <br />, az oldalra csak jelszóval lehet belépni szöveghez nem tartozik semmilyen stílus, holott a kód elején hivatkozik css fájlra...

Ezek nem működést gátló kódbeli hibák, de azért jó, ha helyes a kód :)

2009. jún. 9. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsánat, ha a css fájlt nem csinálta meg hozzá.... azt ő is megtudja, ő tudja hogy nézzen ki az oldal, nem baj hogy ott van rá a hivatkozás, legalább látja hová kell tenni.

Ami <BR> tagot illeti, az a sortörés, nincsen hozzá záró tag, jó hogy ilyen okostojás vagy!

Komolyan mondom az embernek elmegy néha a kedve attól, hogy segítsen. Persze ha pozitív kritika lenne, az rendben van.. de ez nem az.

2009. jún. 9. 09:31
 4/9 anonim ***** válasza:
szabványos html-nél használjuk a <br />, de én is csak sima <br>-t szoktam írni, az is tökéletes jó. Ebbe felesleges volt belekötni. Én máshogy csináltam volna, de az a gondolat menet is jó, amit az első válaszoló leírt.
2009. jún. 9. 11:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt még hozzáfűzném az első megoldásához, hogyha tudja valaki a levédett php fájl elérési útját, akkor gond nélkül meg tudja nyitni. Ez a módszer ezt nem védi le. Kellene még a jelszó helyesség ellenőrzés után egy

session_start()

$_SESSION["login"] = 1;

Aztán meg a levédett oldalra egy olyan, hogy

session_start();

if(!isset($_SESSION["login"]))

{

print "Hozzáférés megtagadva!";

exit;

}

Ezután hiába írja be az elérési utat, az oldalt nem tudja megnyitni, mivel nem jelentkezett be. Ha tényleg biztonságosan akarjuk, akkor így szokás.

Az előző válaszoló voltam.

2009. jún. 9. 11:51
 6/9 A kérdező kommentje:

Ezt hova kell tenni?

Amit elöttem irtak...

(kösz a kommenteket.)

2009. jún. 9. 15:49
 7/9 A kérdező kommentje:

Valaki beágyazná a kódot (ami megvédi az oldalt)

Az egészbe?

próbálkoztam de nem sikerült...

2009. jún. 9. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Hozzateszem, ehez baromira felesleges adatbazisban tarolni a jelszot - siman mehet plan texbe is, persze, ha lehet, ne a "password.txt"-be. Sot, maga a php file is tarolhatja, mivel azt elmeletileg nem fogja senki elolvasni tudni.
2009. szept. 18. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok, es elnezest kerek, hogy elobb irok, mint ahogy elolvasom a php-t. Termeszetesen, amit az elso valaszolo irt, teljesen helyes, jo megoldas.
2009. szept. 18. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!