Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » WiFi hálózat, és néhány...

WiFi hálózat, és néhány kérdés? Segíts!

Figyelt kérdés

Sziasztok. A napokban kaptunk új routert itthonra, ZTE valami. Nem tudom, illetve sosem csináltam még ilyet. Olyan kérdésem lenne, hogy először is hogyan lehet WiFi hálózatot készíteni, másodszor pedig hogy ezért külön kell-e fizetni, vagy a net havidíja ezt a szolgáltatást is magában foglalja? Esetleg szolgáltató-függő?

Értelmes válaszokat kérek, Köszi!

2012. márc. 4. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:

ZTE micsoda pontosan?

Nem azért nem kell fizetni.

A beállítás az már érdekesebb lesz, nem ismersz valakit aki ért hozzá? Hívd oda, így nehéz lesz.

Tudni kell a router pontos típusát.

Net szolgáltatásod típusát.

Hány gép van, melyik lenne vezetéken, melyik wifin rácsatlakoztatva.

Torrentezel-e?

De még ha ismerem is ezt cuccot, nem biztos hogy el tudom magyarázni. Az megint egy másik szakma.

2012. márc. 4. 10:38
 2/10 anonim ***** válasza:
És ahogy rákerestem, hát inkább tp-linket kellett volna venni. Már ha vetted.
2012. márc. 4. 10:39
 3/10 A kérdező kommentje:

ZTE ZXV10H201L Van ráírva, gondolom ez a típusa.

1 gép van, meg lenne egy "alkalmi gép", amit hétvégente használnék mikor hazajövök.

A szolgáltató T-home.

Van egy ismerősöm aki kicsit jobban ért hozzá, lehet hogy akkor őt kellene áthívnom?

Egyébként az elosztóhoz küldtek egy útmutatót, abban van egy magyarázat, hogy hogyan lehet WLAN kapcsolatot beállítani. Kicsi a tudásom, de én úgy tudom hogy a WLAN a WiFi, vagy tévedek? :D

De meg tudom végeredményben kérdezni ismerősömet is, csak gondoltam hátha itt is tudna valaki segíteni :)

2012. márc. 4. 10:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja, az asztali gép lenne vezetéken, illetve most is azon van, a laptopról csak wifiznék.
2012. márc. 4. 10:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Összedugni megy? Modemed van? Komolyan kérdeztem mindent, így el leszünk vagy két hétig.
2012. márc. 4. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja vak vagyok, átugrottam egy hszt - bocs :D nézem
2012. márc. 4. 10:54
 7/10 anonim ***** válasza:

ADSL modemmel? Vagy milyen a net? Na mindegy első pont, hogy helyesen össze kell dugni.

Ha van modem után a router Wan portjába. Onnan a 1. ethernet pontból a gépbe.

Ezután a böngészőből tudsz belépni a router menüjébe, ott az IP címe, meg a felhaszneve, jelszava az alján.

Ha van a nethez modemed felhasz neved, jelszavad, akkor ppoe típust kell kiválasztani. Ez nagyjából ennyi. A Wlan - és jól mondtad - a wifi, ott érdemes beállítani a titkosítást, és jelszót hozzá. Elvileg máshoz nem nagyon kell hozzányúlni, bár érdemes, viszont a ZTE-csodát nem ismerem.

2012. márc. 4. 10:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez eddig mind megvan, tegnap megcsináltam. És Igen, ADSL net :)
2012. márc. 4. 11:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor mennie kellene már mindennek. A finomságokra meg keress rá, aztán válogass.
2012. márc. 4. 11:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Remek! Köszi a segítségedet :)
2012. márc. 4. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!