Hogyan lehetne megcsinálni a netemet?
Most költöztem el és ahova költöztem a főbérlő mondta, hogy be van kötve a UPC 120 mb/s -os net, és csak az a baj hogy a netkábel ami a falból kijön, az el van vágva. LE fotóztam. Így néz ki:
egy kicsit sötét a kép, de szerintem jól látni.
Na és a modem van, netkábel, ami a gépbe megy van, szóval minden van, csak valahogy azt ami a falból kijön netkábel azt kellene megcsinálni.
Mert az előző lakó-nem tudni miért- elvágta a vezetéket.
És én azért most nem fogom kihívni a UPC -t, mert én azért nem fogok fizetni, valahogy meglehet csinálni?
Valamilyen csatlakozót lehet külön venni?
Tényleg nem akarok fizetni azért hogy megcsinálják.
hiába van csatid,kell egy párezer forintos speckó gogó is ami rányomja,meg a színkiosztás sorrendje is nagyon fontos a kábelereknél !
Hívj szerelőt !
Kedves előző: ez NEM UTP kábel. Ahogy a kérdező is írta, a modem és az UTP kábel megvan. Ez, ami a képen van, egy koax kábel, mindössze egy F-csatlakozó kell a végére. Ezt antennás vagy elektronikai boltban tudsz venni, 10-20 forintos tétel. Nem kell hozzá spéci fogó sem, egy kés, egy kombinált fogó és egy kis kézügyesség kell csak. Mondjuk nem lesz olyan profi, mint amit a UPC csinálna, de ettől még tökéletesen működhet.
Itt egy kép, hogyan is kell megcsinálni:
Itt valami tényleg nem stimmel.
Én is koaxnak nézem, de azok meg tényleg nem igazán tudják a százhúszat. [link]
G.
Mielőtt lehülyéztek másokat, talán nézzetek utána, hogy kinek van igaza...
DOCSIS a rendszer neve [link]
És igen, koax kábelen megy a jel. Igen, 120Mbit (többet is tudna). Nem a régi 10Mbit-es BNC-s hálózatokra kell gondolni, ez kábelTV-s hálózat, teljesen más (antennajelek mennek, ezért kell a modem). Az elosztó állomásig (ami 80-100 előfizetőt szolgál ki) optikán megy a jel, onnan koax, a lakásba is koax megy be, arra a kábelre megy a TV és a modem is (mivel a koaxnak elég nagy az átvihető frekvenciatartománya, bőven elfér a TV és a net is.
UPC-nél dolgoztam, tudom, hogy mennek a dolgok.
Ok, én nem vagyok kábeles, de ez be is van csavarozva a modembe: [link]
ez benne is van a modemben, akkor ezek szerint csak ami a képen volt, csak úgy összeizélom, pill kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!