Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehetne megcsinálni a...

Hogyan lehetne megcsinálni a netemet?

Figyelt kérdés

Most költöztem el és ahova költöztem a főbérlő mondta, hogy be van kötve a UPC 120 mb/s -os net, és csak az a baj hogy a netkábel ami a falból kijön, az el van vágva. LE fotóztam. Így néz ki:

[link]

egy kicsit sötét a kép, de szerintem jól látni.

Na és a modem van, netkábel, ami a gépbe megy van, szóval minden van, csak valahogy azt ami a falból kijön netkábel azt kellene megcsinálni.

Mert az előző lakó-nem tudni miért- elvágta a vezetéket.

És én azért most nem fogom kihívni a UPC -t, mert én azért nem fogok fizetni, valahogy meglehet csinálni?

Valamilyen csatlakozót lehet külön venni?

Tényleg nem akarok fizetni azért hogy megcsinálják.

2012. febr. 29. 13:15
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
vagyis a fiber power 120 van bekötve
2012. febr. 29. 13:18
 2/18 anonim ***** válasza:

hiába van csatid,kell egy párezer forintos speckó gogó is ami rányomja,meg a színkiosztás sorrendje is nagyon fontos a kábelereknél !

Hívj szerelőt !

2012. febr. 29. 13:26
 3/18 anonim ***** válasza:
fogó....
2012. febr. 29. 13:26
 4/18 anonim válasza:
ez milyen kábel? koax vagy utp? kár volt feltenni ezt a képet, lófaszt se látni...
2012. febr. 29. 13:29
 5/18 anonim ***** válasza:

Kedves előző: ez NEM UTP kábel. Ahogy a kérdező is írta, a modem és az UTP kábel megvan. Ez, ami a képen van, egy koax kábel, mindössze egy F-csatlakozó kell a végére. Ezt antennás vagy elektronikai boltban tudsz venni, 10-20 forintos tétel. Nem kell hozzá spéci fogó sem, egy kés, egy kombinált fogó és egy kis kézügyesség kell csak. Mondjuk nem lesz olyan profi, mint amit a UPC csinálna, de ettől még tökéletesen működhet.

Itt egy kép, hogyan is kell megcsinálni:

[link]

2012. febr. 29. 13:34
 6/18 anonim ***** válasza:
koaxon 120 megás net ??????? te h#lye vagy komám.......
2012. febr. 29. 14:39
 7/18 anonim ***** válasza:

Itt valami tényleg nem stimmel.

Én is koaxnak nézem, de azok meg tényleg nem igazán tudják a százhúszat. [link]

G.

2012. febr. 29. 14:44
 8/18 anonim ***** válasza:

Mielőtt lehülyéztek másokat, talán nézzetek utána, hogy kinek van igaza...

DOCSIS a rendszer neve [link]

És igen, koax kábelen megy a jel. Igen, 120Mbit (többet is tudna). Nem a régi 10Mbit-es BNC-s hálózatokra kell gondolni, ez kábelTV-s hálózat, teljesen más (antennajelek mennek, ezért kell a modem). Az elosztó állomásig (ami 80-100 előfizetőt szolgál ki) optikán megy a jel, onnan koax, a lakásba is koax megy be, arra a kábelre megy a TV és a modem is (mivel a koaxnak elég nagy az átvihető frekvenciatartománya, bőven elfér a TV és a net is.

UPC-nél dolgoztam, tudom, hogy mennek a dolgok.

2012. febr. 29. 15:47
 9/18 A kérdező kommentje:

Ok, én nem vagyok kábeles, de ez be is van csavarozva a modembe: [link]

ez benne is van a modemben, akkor ezek szerint csak ami a képen volt, csak úgy összeizélom, pill kipróbálom.

2012. febr. 29. 15:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Had kérdezzem meg, elöbb dugjam be a modemet áram alá, vagy csak utána dugjam be a modemet áram alá, ha már benne van a modemben a netkábel.
2012. febr. 29. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!