Miért ilyen drága a csupasz ADSL?
Szeretnék ADSL-t telefon nélkül, de teljesen mindegy, hogy telefonnal vagy anélkül, mert mindig 4500-5000-re jön ki a havi díj.
Ma hívtam a BTel-t és mondták, hogy plusz 1800/hó a csupasz ADSL.
Ez miért van így? Nehogy bárki is jól járjon a szolgáltatókon kívül? És valami hatóság (pl. versenyhivatal vagy hírközlési hatóság) miért nem csinál már valamit? Mire kell +1800-at fizetni? És csak 1M netről van szó, ami így nagyon drága, és nem is akarok 5 ezret kdobni az ablakon havonta.
Nem tud vki egy tényleg olcsó szolgáltatót?
A Btel ADSL csomagja abszolút jó választás. Én 5Mb-est rendeltem szolgálatóváltással nemrég. Nekem persze kell a T-Home telefonvonal, így csak 2.590forintra jött ki a havidíj. Az 1.800 forintos csupasz felár mindenképpen kedvezőbb, mint a T-Home telefon vonal nekem 3.300ft-os havi díja. Ha jól tudom a T-Home számláz nagyker alapon a csupaszos szolgáltatónak 1.600ft körül, ezért fizetsz Te 1.800-at. Max. a T ára sok, de a Btel nem nyer rajta.
Én ezt a csomagot rendeltem meg:
Üdv.
Én szerelőként dolgozom, így látom a hátterét a dolognak! Lényegében azért fizeted ki mindenképp az összeget, mert a bekapcsolás ugyan az, mintha telefont is kérnél, ugyanis vonal kell, és a vonalra kapsz egy dsl szolgáltatást, csupán a telefonszámot nem veszed igénybe! Sajna ez elkerülhetetlen ahhoz hogy a szolgáltatást igénybe tudd venni! nem a szolgáltató mohósága az ok, mivel ő lenne a legboldogabb, ha lehetne vonal nélkül dslt-t adni, mert így versenyképesebb lenne! A szolgáltatónak is ugyan annyi technikai beruházása egy csupasz dsl esetén, mint egy élő telefon előfizetés+dsl esetében! Tömören egyszerűsítve ez a lényege!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!