Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Honnan tölthetek le Ubuntu-hoz...

Honnan tölthetek le Ubuntu-hoz "kiegészítőket" windows-on keresztül?

Figyelt kérdés

Ez így elsőre hülyén hangzik, de ha leírom a problémát már nem lesz annyira ködös:

Két gép áll rendelkezésemre

- az egyiken csak windowsXP

- a másikon Ubuntu van

- a windows-oson van internet (wifi, szóval nem tudom átkötni a másikra)

- az Ubuntu-son nincs

Eddig szinte csak olyan oldalakat találtam, ahol az Ubuntu-s letöltések egyből telepíthetők, de nekem az nem jó, mert én csak a windows-os géppel tudok letölteni. Azzal meg ilyet nem lehet, mert ezeken az oldalakon a letöltendő cucc egyből települni akar, nem pedig csak letölt egy fájlt, amit átmásolhatnék az Ubuntu-s gépemre, hogy ott telepítsem. Márpedig nekem pont erre lenne szükségem.

Magyarul:

- letölteni a windows-os gépre

- átmásolni az Ubunut-sra

- telepíteni

Kiegészítők alatt videolejátszásra alkalmassá tevő dolgokat értek, nyelvi kiegészítést, windows-os fájlok futtatását lehetővé tevő csomagot, stb...

Tudna valaki segíteni?

2012. febr. 20. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:
A .deb kiterjesztésű fájl végül is egy installer Debian alapú Linuxra (az Ubuntu ilyen). Tehát a .deb fájlt letöltöd, átmásolod az Ubuntura, és ott feltelepíted.
2012. febr. 20. 16:23
 2/6 A kérdező kommentje:
De honnan?
2012. febr. 20. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:
2012. febr. 20. 18:52
 4/6 A kérdező kommentje:
utolsó, nemár... ennél azért érthetőbben fogalmaztam meg a kérdést.
2012. febr. 21. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Hogy honnan, az attól függ mit akarsz letölteni. Ha van egy adott programnak Linuxra írt változata, annak a programnak a hivatalos oldaláról le tudod tölteni.

A deb csomagokat (Debian / Ubuntu, az Ubuntu Debian alapú, azért támogatja a deb csomagokat) fel tudod telepíteni egyszerűen.

Kicsit később utána nézek, hol vannak konkrétan összegyűjtve csomagok, mert szerintem van ilyen oldal.

Amúgy az ubuntu.hu oldalon is érdemes megkérdezni, segítőkész magyar Ubuntu közösség van ott.

2012. febr. 21. 15:21
 6/6 kovpet ***** válasza:

A windows is tud NAT-olni. Csinálj hálót a Linuxnak vele.

Meg guglizd meg a jigdo-t. (Az előbb ugyan ezt írtam valakinek, az nem te voltál? Csak mert 10 éve hallottam utoljára a jigdo-ról és most 2 embernek is az kellene? Furcsa lenne :)).

2012. febr. 25. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!