Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Pannonos 5GB-os mobilnetet...

Pannonos 5GB-os mobilnetet vettem, ez az elsö honapom. Normális netezésre használom, e-mailek, msn, iwiw, hasonlok. Nem töltök le filmeket, zenéket, játékokat. Nálunk még nincs 3G, csak EDGE. Mire elég az 5GB? Kell félnem hogy kifutok a keretböl?

Figyelt kérdés
2009. jún. 4. 22:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az 5 Gbyte az elég, mégha néha néha letöltesz mp3 albumot, vagy youtube videót nézel, vagy pár kisebb játékot, akkor is.

Ha filmeket is töltenél el, akkor már nem valószínű.

Egyébként célszerű lenne használnod olyan szoftvert, ami megmutatja napra pontosan, hogy mekkora az internetes adatforgalmad (én pl. DUMeter-t használok), így akkor nem érhet meglepetés.

[link]

2009. jún. 4. 22:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Filmletöltéssel nem probálkozom,mert ugy tudom az már extrém használatnak minösül a mobilneteknél.Viszont megnyugtato,hogy talán nem lépem át a keretet.Ugy hallottam hogy az Msn nagyon megnyomhatja,mert minden üzenet küldése ill.fogadása beleszámit.
2009. jún. 4. 22:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Minden internetes kommunikáció során forgalmazott adatmennyiség "beszámít" az 5GB-ba. Tehát ha weblapokat nézegetsz, e-mailezel, csetelsz, bármit csinálsz, minden adatforgalommal jár, minden egyes bájtot mér a rendszer. Így természetesen az MSN által forgalmazott adatmennyiség is mérésre kerül. Egyébként pont az MSN az a dolog ami nagyon kevés forgalmat generál, gyakorlatilag (ha webcamot/beszédhívást nem használsz) csak szöveges információk cserélődnek. Csak hogy tudj mihez viszonyítani: egy normál weblap megnyitásakor generált adatforgalommal több órát, tudsz MSN-en beszélgetni.
2009. jún. 5. 12:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ,ezt jo tudni,mivel az msn-t naponta többször használom,több emberrel beszélgetek igy.
2009. jún. 5. 14:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem elöször 500mb-os mobilinternetem volt elég volt egész hónapban de semmi letöltés!Én írtam egy füzetbe és exeltáblázatba az aktuális adatforgalmat amit a kapcsolat szakításakor mutatott a számláló de a dumeter is mérte.Nekem bevált javaslom!
2009. jún. 5. 18:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Hogy érted azt hogy semmi letöltés?Soha egy kép,vagy video?
2009. jún. 5. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
ha jól tudom már korlátlan az a 5gb érdeklődj utána
2009. jún. 6. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem kell félned, bőven elég az 5GB.

Nekem is 5GB-os volt. Néha le-le töltögettem, mp3-akat, viszonylag kisebb méretű programokat, néztem youtube-on videókat, néha még rádiót is hallgattam neten keresztül. Mindennapi használat mellett ha nem figyeltem rá, így fogyott átlagban 4GB. Arra kellett inkább direkt odafigyelnem, hogy valahogy leforgalmazzam már azt az 5GB-ot, ha már úgyis ki van fizetve. :)

2009. aug. 11. 10:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.Azóta már kaptam számlát,de nincs rajta hogy tulajdonképpen mennyit is használtam el az 5GB-ból.Naponta használom én is szinte,de nem hiszem hogy akár csak meg is közelítettem volna az 5 GB-t.Hát majdcsak kitapasztalom.
2009. aug. 14. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!