Mi számit jó pingnek?
Nekem 80-90 körül van általában és vodafone-os mobilnetem van! Ez türhetőnek mondható neten valo játékra?
Néha vannak kisebb nagyobb laggok de nem vészes!
Ugye az a jó ha minél kisebb a ping?
Köszönöm a válaszokat!
80-90 az jó. Persze attól is függ, milyen szerverre. Mert lehet, hogy pl. yodafone szerverére 80-as pinged van, de attól egy teljesen máshol lévő játékszerveren még lehet 200-as is.
Wow-hoz akár a 180-as 200-as ping is jó, Skulltaghoz olyan 100-as, CS-hoz viszont 50-60.
Kb. minél gyorsabb a játékmenet, annál alacsonyabb ping kell, hogy élvezhető legyen. Egy RTS pl. akár 400-as pingnél is jó lehet.
Játéktól függ.
Tételezzük fel, játszol egy lövöldözős (FPS vagy TPS) játékkal, pl CS 1.6.
Oda a legnagyobb a 40-60 ping, különben már nem igazán élvezhető a játék. Annál kisebb, viszont, annál jobb is. Ez egy 40-60 ping egyébként, egy olyan ~0,05 másodperc körüli eltolódást jelent a te lövésed és a szerveren erre megkapott jel között. Érthető tehát, hogy emiatt kell egy jó (nem feltétlenül szélessávú), stabil internetkapcsolat.
Vegyünk mondjunk egy másik játéktípust egy MMORPG játékot, például a legismertebbet, a WoW. Vagy mondjuk lehet akár más is. Oda már lehet kicsit nagyobb pinged is, mert ott nem számít olyan nagymértékben ez az eltolódási idő, szerintem oda már egy 120 (esetleg még a 200) ping is megfelel.
Egy stratégia játéknál (RTS) lehet ugyanekkora, vagy enyhén nagyobb is a pinged, ott számít ugyanis ez a legkevésbé. 300 pinggel még tudsz játszani StartCraft II-vel, bár a macroid elég rosszak lesznek.
RTS-nek mondjuk egyik ellenpéldája erre a League of Legends, ott azért még 120 feletti pingnél észrevehető, hogy enyhén "laggolsz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!