Észrevettétek már, hogy azok a kérdések, amelyek valóban tudást igényelnek, vagy egyáltalán nem kerülnek megválaszolásra, vagy csak későn. Amelyek pedig csak véleményre alapozódnak, azoknál születik 10-20-30 hozzászólás is?
Azt már észrevettem, hogy sok olyan kérdező van, aki kérdezni nem restell, de a válasz(ok)ra reagálni már igen.
Se egy bikk-makk, vagy köszönöm, vagy bármi, amiből a válaszadó tudná, hogy sikerült-e segítenie, avagy nem.
Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy azért válaszolok, mert megtehetem. Akinek valamiben van valamilyen tudása, annak erkölcsi kötelessége, hogy ezt a tudást megossza, átadja másnak is.
Hogy reagál-e a válaszomra valaki, az nálam nem szempont, és természetesen nem is tudom előre ellenőrizni ezt. Persze mindig próbálok úgy válaszolni, hogy a probléma megértését segítsem, és nem csak az aktuális problémát tüntessük el.
A másik oldala a dolognak, ami miatt akár egy bunkónak is hajlandó vagyok némi segítséget adni, hogy a kérdést akár más is láthatja, utólag keresgélve megtalálhatja, így a válasz hozzá is eljuthat. (Nálam is van, hogy a Google-ben önállóan keresgélve egy adott probléma kapcsán a GYK oldalával találkozom. Ha itt megvan a probléma megoldásához szükséges információ, az jó.) Viszont pont ezért szoktam a személyes üzenetben reagálást visszairányítani az eredeti kérdés oldalához, hacsak nem tartalmaz valami személyes dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!