Náci szimbólum blogon?
Milyen témájú a blog?
Miért jó ha az ott van?
Csak vitatkoztam egyik ismerősömmel arról hogy szerintem ha történelmi témájú a blog akkor el lehet helyezni, ha meg csak simán ott van anélkül hogy a blog ismeretterjesztő lenne akkor nem engedélyezett.
Ezért is tettem fel a kérdést hogy, hogy is van ez, mert tudom önkényuralmi jelkép, de miként szankcionálják ha megjelenik egy weboldalon?
És ha ismereterjesztő témájú a blog akkor gondolom csak nem probléma, hisz a történelemhez tartoztak ezek a jelképek.
BTK 269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság előtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették.”
Nyilván a (2) bekezdés alapján lehet használni, ha valóban komoly ismeretterjesztés, történelemtanítás a cél.
Bár biztosan lehetne mindent úgy csűrni-csavarni, hogy bele lehessen kötni.
Szerintem ha valóban csak történelmi tájékoztatás a célod, akkor használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!