Miért nem talál hálózatot a TP-Link?
Figyelt kérdés
Kb. másfél éve az első géphez kábelen jut el a net, a második gépen TP-Link TL-WN321G Wireless USB adapteren keresztül használtam internetet. Jó volt a netkapcsolat mindkét gépen pár nappal ezelőttig. Egyik napról a másikra megszűnt a kapcsolat a második gépen. Nem találja a hálózatot a TP-Link. Az első gépen van net. Mi okozhatja, hogy a TP-Link nem találja a hálózatot? Van valami ötletetek, hogyan oldjam meg a problémát? (Az első gépen is kipróbáltam a TP-Linket, de azon sem találta a hálózatot, pedig a kábeles net jó.) Lehet, hogy elromlott a TP-Link? Egyéb ötlet? Lehet vírusos egy TP-Link?2012. jan. 20. 21:04
1/6 P.O.C. válasza:
A router nem lehet vírusos. Az is lehet, hogy az adapter halt meg és nem a router. Lát más hálózatot az adapter?
2/6 anonim válasza:
Én is ilyet használok és nem tapasztaltam vele ilyet. Ha felraktad hozzá a gyári illesztőprogramot, akkor azzal kell állítgatni. Ha titkosított a hálózat, akkor a titkosítás típusa sem mindegy. A hálózati elemek újrakonfigurálása is megoldhatja a problémát.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok!
P.O.C. :
A routernek nem lehet baja, mert a másik gépen működik a net. Más hálózatot nem lát az adapter, mert nálam csak 1 szokott látható lenni.
2. válaszolónak:
Az adaptert többször újratelepítettem, mindkét gépen, többféle módon (magától kapcsolódóan és úgy is, hogy nekem kell a csatlakozást beállítani), de nem hozta az általam várt eredményt.
További ötletek?
2012. jan. 20. 22:47
4/6 anonim válasza:
A router rendesen működik, vagy miről kéne jönnie a hálózatnak?
5/6 A kérdező kommentje:
Elvileg a router rendesen működik. Felhívtam a szolgáltatót, és az ügyfélszolgálatostól azt az információt kaptam, hogy ő látja, hogy a routerrel rá vagyok csatlakozva a netre. Viszont azt vettem észre a routeren, hogy eggyel kevesebb fény világít/villog rajta, mint korábban szokott. (Nem tudom, hogy az a bizonyos lámpa, amelyik most nem világít/villog, az mit jelez.) A routeren ezek a lámpák világítottak vagy villogtak korábban: POWER, LAN1, DSL, INTERNET, VoIP, Phone1. Most a Phone1 nem világít. (Vezetékes telefon működik.) Mi lehet a gond?
2012. jan. 22. 17:34
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom a problémát. Az ADSL modem/router szoftverében állítódott át a Wireless beállítás Disable-re, ezt állítottam át Enable-re.
2012. jan. 26. 10:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!