Ma reggel óta nincs internet tesóm gépén,egy háztartáson belül van 2 Modem,neki Belkin router van,és az internetes kábel az ő routerjére van kötve,nekem is úgy van netem,de az én Motorola modememhez is rá van dugva,bocs a zavarodott írásért,de annyira én se vágom a témát. a kábelekhez tegnap óta nem lett hozzányúlva semmi se lett elmozdítva,nálam érdekes módon van net. az avast jelzett nála plusz pár dolog amit nem tett fel a gépre,csatlakoztattam hogy addig legyen nála net amíg ezeket telepítettem gondoltam megoldja,de nem továbbra sincs nála net,a volt itt egy srác pár hónapja nálunk tesóm ismerőse ő akkor megtudta csinálni,de messze lakik nem tudna jönni,azt mondta néha ki be kell húzni a kábelt hátha segít,de nem.
2012. jan. 15. 16:09
1/10 Argloss válasza:
Akkor van 2 modem, meg van 1 router?
Az internet kábelt a modemre kell kötni. A modemet pedig össze kell dugni a router WAN portjávan. Így a router tovább tudja osztani az internetet a LAN portjain és Wifi-n keresztül.
2012. jan. 15. 16:21
2/10 A kérdező kommentje:
adott 2 internet kábel,rosszul írtam bocsi. az egyik az én gépembe van dugva a másik vége a tesóm routerjébe.
Egy modem van az az enyém,abba van dugva a másik internet kábel egyik vége a másik vége a tesóm routerjébe. 2 internet kábel van hogy nála is legyen net,és nálam is így pontos. minden ugyanúgy van mint tegnap és villog is nála a router bár lehet csak az internetemet jelzi.
2012. jan. 15. 16:27
3/10 Argloss válasza:
Én úgy tudom, hogy a modem nem tud kiszolgálni két gépet. (UPC-s az biztos, hogy nem...) Ahhoz, hogy működjön a modemet a routerre kell kötni és a routerből vezetni az internetet a te és a testvéred gépébe is.
2012. jan. 15. 16:34
4/10 A kérdező kommentje:
igen,lehetséges úgy van ahogy írod. mondom nem értek hozzá :D
azt tudom,hogy tegnap óta nincs nála net.
2012. jan. 15. 16:42
5/10 A kérdező kommentje:
rá van dugva a modem a routerre,ezért nem értem hogy nincs net.
2012. jan. 15. 16:52
6/10 Argloss válasza:
A modemre csak egy dolognak lehet rádugva lenni, mert csak egy címet tud adni. Ha te is meg a router is a modemre van dugva, akkor csak az egyiken fog működni az internet.
2012. jan. 15. 18:38
7/10 A kérdező kommentje:
úgy értettem én is,max rosszul írtam :S természetes egy van rádugva a modemre,és kettő a routerre.
2012. jan. 15. 18:59
8/10 Argloss válasza:
Akkor akárhogy is vannak a kábelek az ő gépén nincsen internet?
A tálcán az óra mellett jelzi, hogy be van dugva a drót a gépbe? Esetleg ő tilthatta le véletlenül.
2012. jan. 15. 20:18
9/10 A kérdező kommentje:
nem hiszem,tegnap kikapcsolta de azt mondta mindent ugyan úgy csinált,amikor van neki net úgy jelzi,hogy forog a föld gömb,most viszont piros x van. most telóról netezik,de valami olyasmit mondott,hogy amikor csinálták a netet(mert már többször gond volt neki vele) akkor angol szövegek voltak.
2012. jan. 15. 22:23
10/10 A kérdező kommentje:
már mint amikor megcsinálták a netet régebben angol dolgokat írt ki amikor beállították neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!