A facebook mennyi KB-ot "eszik" percenként?
Hogy működik ha megnyitom böngészőben, hogy látják hogy fent vagyok chaten, folyamatosan küldeni kell az adatokat, mert nem tudhatja a szerver hogy mikor lépek ki, akkor nem kült jelet, tehét nem elég egy online meg egy offline jel küldése hanem folyamatos adatkapcsolat gondolom. Ez hogy működik pontosan?
Köszi!
Ez attól is függ, hogy mennyire aktívak az ismerőseid. Ha nem történik semmi, akkor minimális az átvitt adat. Viszont ha pl. valaki új képet tölt fel, az azonnal megjelenik a főoldalon, tehát azt le kell tölteni. A hírfolyamban is, ha valakinek az profilképe nincs a böngésző cache-ben, akkor azt is le kell tölteni. Ha valaki hozzászól, lájkol, akkor ezeket az információkat is le kell tölteni.
Én most gyorsan lemértem, mert kíváncsi voltam. Jelenleg 42 ismerősöm online (a chaten), ezalatt kb. 10-15 hírfolyam esemény történt. 5 perc alatt 40 kB adatforgalmat generált. Ez óránként 0,5 MB adatot jelent. Viszont ha oldalt váltasz, újratöltöd, akkor ennél sokkal nagyobb adatok mozognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!