Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Feliratok? Totál összezavarodt...

Feliratok? Totál összezavarodtam. :S Valaki segítene?

Figyelt kérdés

Van több videóm, amiket letöltöttem több felirattal. Eleinte ezzel is szenvedtem, mert nem .srt a felirat, hanem fogalmam sincs, hogy mi, mert nincs kiterjesztése, de ha a "részletek" nézetre kattintok, akkor kiírja, hogy "subtitle file". De a videófájlokat ezzel a felirattal csak a VLC player-rel tudom lejátszani, a többi lejátszóban nem jelenik meg a felirat. Úgyhogy most már meg tudom nézni felirattal, mert ugye a VLC meg tudja nyitni a feliratot.

Viszont szeretném feltenni Youtube-ra felirattal ezeket a videókat. De a feliratok ugye nem .srt-ben vannak, így nem tudom, hogy hogy tudom rátenni.

És amit még nem értek: mindegyik epizódhoz a feliratfájlokból csak kettő van, de amikor a VLC-ben megnyitom, akkor 4 nyelvű felirat-sáv közül választhatok. És hát emiatt sem tudom feltenni YT-ra.

Egyébként erről lenne szó, innen töltöttem le:

[link]

Legyen szíves valaki segíteni, mert már tényleg semmit nem értek! :S (És bocsi a kusza fogalmazásért, de nem igazán - szinte semennyire nem - értek az ilyen dolgokhoz.)

2012. jan. 5. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:

A külön fájlban lévő feliratot csak a gépen tudod megnézni. Netes megosztáshoz a videóba bele kell égetni a feliratot.

például:

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 5. 19:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! :)
2012. jan. 5. 19:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Most már értem, hogy hogy van ez a felirat égetés, de még mindig nem jó.

Ugyanis a felirat fájl nem egy feliratot tartalmaz, hanem 4-et. Mármint ha a feliratfájlt (amiről közben kiderült, hogy .sub) betallózom a VLC-be, csak utána tudom kiválasztani, hogy milyen nyelven karom. Ezen kívül van hozzá egy .idx valami is. És én azt szeretném, hogy külön tudjam választani (külön feliratfájlokba) a különböző nyelvű feliratokat.

Na ez most megint bonyolult lett, de azért remélem érthető, és valaki tud segíteni. :S

2012. jan. 7. 22:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Közben sikerült, köszi a választ! :)
2012. jan. 14. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!