Google Chrome-ot használok. Hol tudom kikapcsolni a böngészési előzményeket? SSD meghajtóm van, ezért szeretném! A többi általános SSD beállítást már megcsináltam.
Tudtommal nincs más megoldás. Az SSD-vel nem tudom hogy függnek össze a böngészési előzmények. Bár sejtésem szerint te inkább az átmeneti tárolóra gondolsz, hogy kíméld az SSD celláit.
Firefox alatt be lehet állítani az átmeneti tároló méretét, így akár lehet 0-t beállítani.
Amit Chrome alatt lehet tenni, hogy a cache mappát ramdiskben, vagy HDD-n tárolod.
Előző vagyok. A napokban valaki linkelt itt egy SSD elemző programot (SSDlife), amit rászabadítottam a 2 hónapja használt meghajtómra. Mivel 8GB memóriám van a lapozófájl is ekkorára állította be magát, bár a javasolt általában a RAM másfélszerese a Win szerint. Az elemző alkalmazás szerint a Trim engedélyezve van, a meghajtó állapota 100%-os és a becsült hátralévő élettartam több, mint 9 év. A 2 hónap alatt összesen 26,3 napnyit volt üzemben az SSD és 94 indítást élt meg. A kiolvasott adatok alapján 1TB olvasás és 496GB írás történt a meghajtón (napi közel 19GB írás), amit sokallok ugyan, de így is 9 évet jósol! Most a lapozófájl maximális méretét 2GB-ban határoztam meg illetve bekapcsoltam a WD black vinyón is (a microsoft szerint ilyenkor a rendszer inkább a másik meghajtón lévő lapozófájlt használja, de nem áért ha a rendszerpartíción is van, mert lehetnek olyan folyamatok, amik igénylik). Ezzel a művelettel felszabadult egy csomó helyem és most figyelem a napi terhelést (ma elvileg 5GB olvasás és 2GB írás történt), ha ezzel sikerül legalább a kétharmadára csökkentenem az írások mennyiségét (~12GB) napi átlagban, akkor a 9év feljavulhat 12-re. Az mondjuk megint más kérdés, hogy ez a becslés mennyire megbízható, de szerintem kb helytálló.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!